MónTerrassa
Matadepera ret homenatge a Josep Gutés pel llarg recorregut de Cal Trapet
  • CA

La xarcuteria i formatgeria Cal Trapet és un dels establiments amb més recorregut del municipi de Matadepera, i Josep Gutés és qui aquest últim mig segle ha estat al darrere el taulell, sent així “un dels rostres més coneguts del comerç del poble”, exposa l’Ajuntament. Després que Gutés es jubilés aquest juliol, l’Ajuntament de Matadepera ha volgut retre un homenatge a la seva tasca. L’alcalde del municipi Nil López i el regidor de comerç Xavi Mampel van rebre “en Josep de Cal Trapet” la setmana passada per lliurar-i una placa de reconeixement.

Des de l’Ajuntament exposen que tot i que la botiga “ha anat sempre associada a la seva presència”, la primera constància física de l’establiment es remunta al 1890. Situat sempre a la mateixa ubicació, al carrer de Sant Joan 55, el comerç va ser fundat pels avis de Josep Gutés, Ramon Gutés i Aniceta Satlari. La segona generació, formada pel fill Francesc Gutés Satlari i Angelina Martínez Prado, els pares d’en Josep, va agafar el relleu als anys 40 del segle passat.

L’Ajuntament de Matadepera ret homenatge a Josep Gutés pel llarg recorregut de la xarcuteria i formatgeria Cal Trapet | Ajuntament de Matadepera
L’Ajuntament de Matadepera ret homenatge a Josep Gutés pel llarg recorregut de la xarcuteria i formatgeria Cal Trapet | Ajuntament de Matadepera

Josep Gutés ha estat mig segle darrera el taulell de Cal Trapet

Josep Gutés va començar a treballar-hi ara fa 49 anys, l’any 1973, quan tenia 16 anys. En una entrevista a Matadepera Ràdio va afirmar que “ha estat molt gratificant veure passar diverses generacions de la mateixa família per la botiga” però també tenint en compte que “treballar prop de 14 hores cada dia de dilluns a dissabte ha estat molt esgotador”.

El relleu l’han agafat uns clients que li van proposar d’agafar el negoci, “en Xavi i en Pedro”. Gutés explicava que “han mantingut el nom i s’hi van posar el passat agost, tot i que des del febrer ja hi treballaven”.

D’on ve el nom ‘Cal Trapet’?

Pel que fa al nom de la botiga, el rector de la parròquia entre el 1973 i el 2003 i cronista del poble, Mossèn Manel Ametller, apunta que el seu origen ve possiblement del besavi de Josep Gutés que “donava la setmanada a les persones que tenia al seu càrrec amb les monedes que tenia embolicades en un drap petit. I del drap petit es va passar al ‘Drapet’ i finalment, al ‘Trapet'”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa