MónTerrassa
En marxa el Pla Director de Polígons de Terrassa
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa inicia els treballs per a l’elaboració del Pla Director de Polígons. Hi han estat convocats agents del teixit socioeconòmic de la ciutat, així com representants de sindicats i de l’administració local. Aquest matí s’ha celebrat a l’Arxiu Històric de Terrassa, la presentació de l’inici dels
treballs per a la redacció d’un document estratègic que vertebri els principals els eixos d’acció de la política industrial que es desplegui en els propers anys.

La voluntat de l’Ajuntament de Terrassa és que sorgeixi d’un procés col·laboratiu en el que participin institucions patronals, sindicats, administracions supramunicipals, associacions empresarials, universitats i col·legis professionals, així com altres agents de l’àmbit empresarial i de l’administració pública i serveis municipals, que puguin aportar la seva expertesa i coneixement per tal de donar forma a aquest projecte transversal.

Després d’analitzar totes les dades de les diferents fonts i de recollir totes les aportacions dels agents que han participat a la sessió, s’iniciarà la fase de redacció de l’estratègia a desenvolupar que es recollirà en el pla d’accions del Pla Director dels Polígons de Terrassa.

Potència industrial

Terrassa compta amb més de 665 hectàrees destinades a activitat industrial i una destacable localització estratègica al territori, reforçada per l’activitat d’altres municipis de la comarca i per la proximitat a les principals vies de comunicació del país.

L’objectiu principal del Pla Director de Polígons és definir palanques que, en els propers anys, permetin augmentar la generació de riquesa i ocupació als PAE (Polígons d’Activitat Econòmica), fet que s’aconseguirà a través del desplegament de les accions específiques que es derivin del pla d’acció del Pla Director i que permetin assolir objectius concrets, com la remodelació dels espais en desús o obsolets; assolir un major nivell d’implantació de les tecnologies 4.0 a les indústries; impulsar i promoure la sostenibilitat i transició energètica als processos productius; incrementar la captació de noves inversions; així com proposar plantejaments respecte les zones de creixement econòmic pendents de consolidar a la ciutat, com són els PAE de Palau Sud-Can Guitard, Palau Nord i a la Franja Nord.

La tinenta d’alcalde de Promoció econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín, considera que «aquest Pla Director de Polígons contribuirà fermament en l’objectiu de crear més riquesa i ocupació per a la nostra ciutadania, com a claus de progrés, tant per a les persones com per a les empreses que operen a Terrassa. Un treball que no pot ser efectiu sense la implicació i el consens de totes les parts implicades, com poden ser universitat, administració, empresariat i societat».

Es preveu que la redacció del Pla Director de Polígons finalitzi al desembre de 2022 i que es comenci a desplegar a partir de gener de 2023. Aquest projecte té un cost de 60.666,66 €, dels quals un 60% està finançat per la Diputació de Barcelona.

Projectes i inversions als Polígons de la ciutat

Des del 2014 s’ha estat treballant per redefinir els Polígons d’Activitat Econòmica i agrupar els polígons existents per tal de simplificar el seu procés de localització. Al 2015 es va iniciar un treball de camp general en tots els polígons per tal de detectar l’estat actual de conservació del carrers. Aquest treball va permetre desplegar
accions de manteniment en voreres i de pavimentació amb un cost de més de 3 milions d’euros i que s’han allargat fins al 2021. A més, l’any 2018 es va dur a terme un treball orientat a conèixer l’estat de conservació dels d’edificis i immobles localitzats als PAEs, en el que es va observar que un 21% dels espais destinats a localitzar activitats econòmiques es trobaven en estat obsolet de conservació i un 31% es trobaven en un estat “conservat” (espais que tenen entre 30 i 50 anys, des de que es van construir).



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa