MónTerrassa
Marta Oliart, nova presidenta del Gremi de Professionals de la Imatge
  • CA

La terrassenca Marta Oliart ha estat elegida presidenta del Gremi de Professionals de la Imatge de Catalunya pels quatre anys vinents. El nou equip directiu de GPIC s’ha fixat com a repte principal esdevenir “referents de coneixement i consolidar-se com un espai de diàleg” per a les empreses i professionals del sector, on puguin compartir i avançar-se a les noves tendències que marcaran el futur de l’activitat.

“Però sobretot, i arran del context en el qual hem hagut de desenvolupar la nostra activitat els darrers dos anys, potenciarem el coneixement i la formació en l’àmbit de la gestió empresarial per dotar de més competències i habilitats directives a les nostres agremiades, complementant així la nostra formació professional”, ha destacat Oliart en un comunicat. Justament, la nova presidenta ha posat molt èmfasi a l’impacte que ha tingut la pandèmia de la Covid-19 en el sector de l’estètica.

Impacte de la Covid

El tancament obligatori dels prop de 3.000 centres d’estètica professional durant el 2020 va posar en risc el futur econòmic de molts d’aquests establiments i el de les prop de 10.000 persones treballadores que hi havia al sector, just abans de la pandèmia. “A més, cal tenir en compte que el col·lectiu de professionals de l’estètica és essencialment femení, la vulnerabilitat de les dones en la crisi econòmica és encara més gran, atès que pot agreujar encara més la bretxa econòmica ja existent per a les dones”, recalca.

La nova Junta Directiva està composta per la presidenta Marta Oliart, propietària del Centre d’estètica Marta Oliart i Benessere, la vicepresidenta Joana Andreu Sabaté, directora de Break&Beauty, la secretaria Elisabeth Berge Costa, responsable del Centre d’Espais i d’Imatge i la tresorera Josefina Olmo Nieto, directora del Centre de Benestar i Bellessa Ser Jove. I s’ha fixat com a objectiu impulsar el sector de la imatge personal a Catalunya com un sector competitiu, dinàmic, innovador i sostenible; “on els i les professionals de les empreses estem totalment compromesos amb la cura i el benestar de les persones tenint molt en compte que vivim en una societat diversa i global”, explica Oliart.

Dignificar la professió d’estètica

La junta directiva ha donat a conèixer els quatre grans eixos de treball per aquests quatre anys de mandat: Mantenir la interlocució amb l’Administració i agents socials per vetllar pels interessos de les empreses del sector; contribuir a dignificar la professió i valorar la seva aportació a la societat cobrint necessitats fonamentals d’higiene, salut i benestar; potenciar el coneixement i la formació entre les professionals, principalment en l’àmbit de la gestió empresarial per dotar-les de més habilitats i competències; i desenvolupar eines i mecanismes per ajudar que els negocis i les empreses siguin més competitives, com ara establint un sistema de compres agrupades que permeti tenir més capacitat de negociació davant dels proveïdors.

“Tenim molts reptes al davant, però ens il·lusiona fer-hi front de manera col·lectiva, aquest és un dels aprenentatges que hem extret durant la pandèmia; així que ja sigui per integrar processos d’innovació, per vetllar per la sostenibilitat de la nostra activitat i el respecte pel medi ambient i l’entorn social on la desenvolupem o per millorar la cura de les persones que atenem, és molt més enriquidor i té més repercussió si ho fem des d’un instrument de cooperació com és el Gremi de Professionals de la Imatge de Catalunya”, conclou Marta Oliart.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa