MónTerrassa
Maquinistes de Renfe de vaga i alteracions al servei a Terrassa
  • CA

Els maquinistes de la companyia ferroviària Renfe estan de vaga i s’han produït alteracions al servei a Terrassa. Els usuaris que han anat aquest matí l’estació Nord han notat una situació estranya. La primera, que els torns d’entrada estaven oberts. Molts dels usuaris de Renfe s’han queixat de la manca d’informació. Tot respon a la vaga de maquinistes, segons fonts de la companyia. Per aquesta raó hi ha hagut moments de certa disbauxa en els horaris. També s’ha demanat perdó per les incidències i pels problemes que els hi pugui causar.

Estació del Nord de Terrassa/Marcel Marsal
Estació del Nord de Terrassa/Marcel Marsal

Renfe ja havia avisat que podia haver-hi problemes en determinades hores punta, com poden ser les primeres del matí, on milers de persones agafen els trens per anar al seu lloc de treball o d’estudi. Des de la companyia es diu que s’han produït “absències” irregulars d’alguns maquinistes en vaga que, segons es rebla, havien de prestar serveis mínims i no s’han presentat a la feina que els pertocava. Fonts de Renfe han explicat, com recull l’agència de notícies Europa Press, que l’empresa estudia “quines mesures cal prendre contra els maquinistes que han incomplert els serveis mínims” i han secundat l’aturada, convocada pel sindicat majoritari Semaf. La companyia ha assegurat, cita ACN, que es pronunciarà “amb tota la duresa possible” contra la postura d’aquests treballadors i s’ha mostrat convençuda que es tracta d’una acció deliberada. Davant d’això, està estudiant quines mesures prendre contra aquests maquinistes. La companyia ha considerat que la vaga convocada per Semaf és “absolutament injustificada”. Renfe ha demanat disculpes a les persones afectades per la vaga del sindicat de maquinistes i ha insistit que la posició dels seus dirigents és “inadmissible”.

Estació del Nord de Terrassa/Marcel Marsal
Estació del Nord de Terrassa/Marcel Marsal

La Conselleria d’Empresa i Treball de la Generalitat i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) van decretar uns serveis mínims del 85% a Rodalies. L’empresa entén que el seu incompliment “és un acte deliberat”, i ha assegurat que la sentència de l’Audiència Nacional que aquest dimecres va rebaixar alguns percentatges de serveis mínims, a petició de Semaf, no afecta l’àmbit de Catalunya. La vaga s’estendrà també als dies 1, 4, 5, 7, 8, 11 i 12 d’octubre per “l’incompliment d’acords aconseguits el 2007 per garantir la integritat en la prestació dels serveis pel Grup Renfe enfront del procés de transferències en l’àmbit de Catalunya”, segons el sindicat.Renfe ha demanat disculpes als clients per les conseqüències d’una vaga que considera “absolutament injustificada i de la posició inadmissible dels dirigents del sindicat de maquinistes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa