MónTerrassa
Manuel Lao, en el top 20 dels més rics de l’Estat

El terrassenc Manuel Lao ocupa el lloc 18 entre les persones més riques de l’Estat, i se situa al podi català, amb un tercer lloc, per darrere de Sol Daurella i Isak Andic. Segons la llista Forbes corresponent a l’any 2022. Manuel Lao va ser un dels fundadors de Cirsa. Sol Daurella és la presidenta de Coca-Cola Europacific Partners, l’embotelladora espanyola que s’ha convertit en una de les multinacionals més grans del grup Coca-Cola. Isak Andic és el propietari de la cadena de confecció i moda Mango. Aquesta companyia ha esmorteït part de la caiguda de facturació a les seves botigues físiques amb les vendes en línia. El patrimoni del terrassenc, segons Forbes, és de 1.400 milions d’euros (100 més que el 2021). L’empresari egarenc només se situa un pas per sota de Florentino Pérez (1.900 milions, tot i que en alguna ocasió havien quedat empatats en aquesta classificació.

L’home que va fer possible el gegant Cirsa

Manuel Lao va posar en marxa el grup de joc Cirsa juntament amb el seu germà Juan Lao, encara que es van separar el 1998 després de comprar Manuel Lao el 44% de les accions de Juan per 20.000 milions de pessetes (el que correspon a 120 milions d’euros), explica Forbes. El 2018, ja propietari del 100% de Cirsa, va vendre l’empesa a Blackstone per 2.235 milions d’euros, encara que d’aquest import se’n va descomptar el deute. Aquestra transacció també va fer que Matadepera, on resideix l’empresari de Terrassa (tot i que nascut a Doña María, Almeria, el 10 de juny de 1944) se situés com el municipi més ric de l’Estat.

Nortia capital

Ara, Manuel Lao, recorda Forbes, inverteix els seus diners a través de Nortia Capital i, entre altres inversions, controla el 8,16% de la socimi Merlin Properties. A més, compta amb una cartera d’inversions diversificades en sectors com el promotor, hoteler, infraestructures, renovable, sociosanitari, tecnològic o alimentari, entre d’altres.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a novembre 13, 2022 | 07:38
    Anònim novembre 13, 2022 | 07:38
    Saludos a Manuel Lao desde Almería. Un paisano tuyo. Otro andaluz célebre que ayudó a esa rica tierra española , la catalana a hacerse más próspera.
  2. Icona del comentari de: Miguel Angel a novembre 13, 2022 | 07:38
    Miguel Angel novembre 13, 2022 | 07:38
    Saludos a Manuel Lao desde Almería. Un paisano tuyo. Otro andaluz célebre que ayudó a esa rica tierra española , la catalana a hacerse más próspera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa