MónTerrassa
L’Orxateria Ribera de Terrassa fa el salt a la televisió
  • CA
L’orxata és el tret d’identitat d’aquest gairebé centenari establiment egarenc | Cristóbal Castro

Aquest dilluns, un equip del programa España Directo de TVE va ser a l’Orxateria Ribera. L’establiment, ubicat al carrer Galileu, 187, ha estat l’escollit per mostrar com funciona una gelateria artesanal amb una orxata que és reconeguda com una de les més bones del nostre país. Justament, recentment ha estat escollida com una de les 12 millors gelateries de l’Estat pel suplement El comidista, del diari El País. El programa de Televisió Espanyola, en rigorós directe, ha captat un dia normal a l’orxetaria, sempre plena de gent. “Ens ha fet molta il·lusió aparèixer en aquest programa”, ha manifestat a Món Terrassa Toni Gómez, responsable de l’orxateria.

Tarda especial a l’Orxateria Ribera de Terrassa amb la presència de les càmares | Cristóbal Castro

L’Orxateria va obrir l’any 1930 i des d’ençà no ha deixat de funcionar. Els fundadors, d’origen valencià, van arribar a la nostra ciutat a la recerca de noves oportunitats de feina en temps difícils. Van començar venent orxata i gelats amb petits carros pels carrers de Terrassa. Va ser així com ells i els seus 10 fills van iniciar el negoci, fins a convertir-se en un referent d’orxata artesana.

Més tard, ja a la dècada dels setanta, el negoci va passar al Ramon i la Juanita, els quals van regentar l’establiment durant 4o anys mantenint un ambient familiar. I és que al llarg d’aquestes últimes dècades, bona part de la família ha estat treballant-hi més o menys temps. Actualment, el responsable orxater és en Toni Gómez, que juntament amb germans, cunyats, nebots i nets continuen amb la tradició.

La varietat de gelats artesanals | Cristóbal Castro

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Guillem a abril 19, 2018 | 14:28
    Guillem abril 19, 2018 | 14:28
    Algú té l'enllaç al reportatge que es va gravar? Moltes gràcies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa