MónTerrassa
La locomotora del tèxtil, protagonista del Gerro de Sant Jordi 2022

La Unió de Floristes de Terrassa ha escollit la locomotora del tèxtil de la ciutat com a Gerro de Sant Jordi per aquest 2022. L’autora ha estat l’artista Pilar Sánchez, de Viladecavalls, que ja havia estat la responsable de crear les darreres quatre edicions del gerro. Escultora amb trenta-nou anys d’experiència que actualment treballa en diferents àmbits que van de la formació en ceràmica fins a la creació de pessebres, gerros, màscares i miniatures.

Amb el nom de “La petita”, el gerro ve a ser un homenatge a la locomotora que es va instal·lar el maig de 1968 a l’estació del Nord de Terrassa. Tanmateix, després de la Festa Major, es va decidir traslladar-la a l’encreuament entre la Rambla d’Ègara i el carrer Galileu, on es troba encara avui. Va ser el periodista egarenc José Manuel Salillas qui personalment va contactar amb la direcció de Renfe per tal d’obtenir una locomotora de Vapor. Va costar 75 mil pessetes.

La iniciativa del “Gerro de Sant Jordi” impulsada per la Unió de Floristes, que ja és el 25è any que es duu a terme, va néixer amb la voluntat de crear una col·lecció en la qual cada any se simbolitzés algun monument o motiu emblemàtic de la ciutat de Terrassa. El gerro d’aquest any compta amb una edició limitada de 80 unitats a un preu que rondarà els 42€ i es podrà trobar a totes les floristeries agremiades.

Optimisme del gremi de floristes per la Diada de Sant Jordi

Enguany, l’increment dels costos energètics han comportat un increment d’uns dos euros per peça respecte als anys anteriors, “hem de pensar que els forns ceràmics requereixen d’ús intensiu d’energia per poder coure i assecar les peces”, exposa el president de la Unió de Floristes de Terrassa, Carles Clapés. Però l’energia no és l’única matèria que ha incrementat preus, els floristes també han notat un augment del cost del cartró, papers, plàstics o espigues que s’utilitzen per embolcallar i decorar les roses, plantes i flors que comercialitzen. “Malgrat hi hagi menys productors, per l’impacte de la Covid19, no cal patir per una manca de flor natural i, en aquest cas concret, de roses”.

Des de la Unió de Floristes es veu amb optimisme la jornada de Sant Jordi d’aquest 2022. Segons Carles Clapés, president de la Unió de Floristes de Terrassa “creiem que serà una bona jornada, som optimistes. La ciutadania té moltes ganes de recuperar certa normalitat i el fet que Sant Jordi sigui en dissabte potser ajuda a que la gent passegi i omplir els carrers de les ciutats i els pobles”.

Clapés afegeix que “serà el primer any després de la pandèmia que es podrà passejar i entrar a les floristeries sense mascareta. Per a nosaltres, que tenim negocis on la varietat de colors i la varietat d’olors és tan important, el fet de poder-nos alliberar de les mascaretes, encara que sigui puntualment, ajudarà a recuperar una experiència sensorial com és la basada en l’olfacte, tan bàsica per un producte com les flors i plantes naturals que comercialitzem”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa