MónTerrassa
Llogar un pis a Terrassa costa 560 euros mensuals de mitjana
  • CA
Comparativa de preus del lloguer a Terrassa, Sant Cugat i Rubí
Comparativa de preus del lloguer a Terrassa, Sant Cugat i Rubí | Cambra de la Propietat

!--akiadsense-->

Del 2006 al 2018, els lloguers han pujat un 2’56% a Terrassa. Segons l’informe de la Cambra de la Propietat de Terrassa i comarca, amb dades actualitzades de 2005 a 2018 (fins a l’abril de 2019) a Terrassa els preus han pujat més els darrers anys, pel fet que ha Barcelona han esgotat l’oferta i els preus han tocat sostre, com també ha passat a Sant Cugat. “A Terrassa, tant pel que fa a lloguers com a preus de compra, l’expulsió de població per l’excés d’increment de preus de lloguer i compra o venda a Barcelona i Sant Cugat, ha suposat un increment de demanda que ha implicat un increment de preus”. El lloguer mitjà el 2018 a la nostra ciutat se situava en els 560,85 euros al mes. Per contra, a Rubí, el preu mitjà se situava en 630,48 euros i a Sant Cugat en 1.149,55 euros al mes.

Rubí, que fa anys que té congelades les possibilitats de construir habitatges per manca de planejament urbanístic, derivat de la manca de consens polític per a aprovar-lo durant molts anys, ha patit una manca d’oferta i –amb una demanda constant- ha meritat uns preus de lloguer que són un 12’42% superiors als de Terrassa. La Cambra recalca que a Terrassa l’existència fins a finals de 2016 d’oferta més o menys suficient, va implicar el manteniment preus i a partir de 2017 fins avui, una acceleració i increment. A criteri de la institució, pel que fa als lloguers, en termes generals durant el 2019 simplement es mantindran amb tendència a la baixa, que podria seguir en la mateixa tònica per a l’any 2020.

Terrassa és una ciutat més atractiva pel llogater que les seves localitats veïnes. I és que malgrat que els sous no han crescut, ni molt menys, en proporció als lloguers i preus de compra, i des de gener de 2005 a desembre de 2018, l’IPC va pujar un 28%, el nostre municipi té un diferencial de costos molt més reduït que localitats com Barcelona, Sant Cugat o Rubí. Terrassa continua creixent en població, en bona part per l’arribada de ciutadans “expulsats” de la capital que troben aquí un bon lloc per viure, amb tots els serveis i activitats necessàries, i ben connectada (tot i que perjudicada per ser una zona més que Sabadell).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa