MónTerrassa
Llogar un pis a Terrassa té un cost de 624 euros al mes de mitjana

La Cambra de la Propietat Urbana de Terrassa i comarca ha elaborat un nou informe sobre l’evolució i la situació dels lloguers a Terrassa, que es comparen també amb ciutats pròximes com Barcelona, Rubí, Sant Cugat del Vallès i Sabadell. El darrer document es basen en dades d’Habitatge publicades a data de 19 de juny de 2020 sobre el primer trimestre d’any:

Així, a 31/3/2020, la situació dels lloguers a Terrassa és que ha pujat un 4’38% anual, situant-se en 624,47 €/mes (en el darrer trimestre ha baixat un 0’31%). A la cocapital vallesana el lloguer mitjà és un 15’37% inferior a la mitjana de Catalunya, siutant-se per sota de totes les ciutats de l’entorn.

Quadre amb el preu dels lloguers
Quadre amb el preu dels lloguers | Cambra de la Propietat

!--akiadsense-->

Pel que fa a Barcelona ha pujat un 3,82% anual, situant-se en 980,48 €/mes (en el darrer trimestre ha baixat un 1,52 %) mentre que a Sabadell s’ha incrementat un 4,06% anual, situant-se en 675,35 €/mes (en el darrer trimestre ha baixat un 1,41%). A Sant Cugat ha pujat 4,05%, situant-se en 181,61 €/mes (en el darrer trimestre ha baixat 0,80 %) i a Rubí, ha pujat un 0,87% anual, situant-se en 664,668 €/mes (en el darrer trimestre ha baixat 5,09 %).

Pel que fa al número de contractes, en la variació interanual, aquest cau en totes les poblacions objecte d’aquesta anàlisi, llevat de Sant Cugat on s’han incrementat en un 8,33 %, segons resulta del darrer quadre.

Des de la Cambra manifesten que si en l’estudi anterior consideraven la possibilitat d’una rebaixa del preu dels lloguers d’habitatges, el moment actual indica que “hi ha una inseguretat econòmica, sous baixos i manca de confiança en el futur, que fa que l’esperat canvi de tendència de lloguer a compra d’habitatge, no es confirmi”. “No podem predir quins resultats es donaran a sis mesos vista, però al moment actual d’emetre aquest informe, els lloguers d’habitatges es mantenen i encara en alguns casos pugen”, afirmen.

Gràfic evolució dels lloguers a Terrassa, Rubí i Sant Cugat en els darrers anys
Gràfic evolució dels lloguers a Terrassa, Rubí i Sant Cugat en els darrers anys | Cambra de la Propietat

!--akiadsense-->

Pel que fa al lloguer de locals comercials i oficines (no així en el sector de naus industrials), hi ha “una incertesa total i una manca de demanda i un excés d’oferta, que es mantindran previsiblement en caiguda i que amb els efectes de les vendes de productes i serveis on line fan predir un futur obscur”.

Nou comentari

Comparteix