MónTerrassa
L’Hostal del Fum de Terrassa, tancat
  • CA

!--akiadsense-->

Des de fa unes setmanes, el mític Hostal del Fum de Terrassa roman tancat. La ciutat en va plena, i la rumorologia local apunta que l’establiment ha abaixat les persianes definitivament. Si es va a la seva pàgina web, es diu que es fan reformes. La reobertura es podria cap al novembre. L’Hostal del Fum de Terrassa, a la carretera de Montcada, ja va per la quarta generació. Es va fundar l’any 1888.

Llegim a Records de Terrassa: “Un restaurant terrassenc de tota la vida. Els orígens de l’hostal daten dels darrers anys del segle XIX, essent aleshores una fonda per a traginers i a la vagada una tenda on es venia gra cuit. A l’establiment hi havien uns fogons que els mateixos clients utilitzaven per coure la carn i això feia que es generés una gran quantitat de fum. D’aquí li be que la gent l’anomenés la fonda o l’hostal “del fum”. Els propietaris sempre han respectat aquest sobrenom popular, tot i que el seu nom oficial sigui “Restaurant Burrull”, nom que porta des dels anys 30 en que va passar a ésser propietat de la família Burrull.”

Per saber-ne més (aportació de Joaquim Verdaguer)

Ens diu Joaquim Vedaguer que “L’Hostal del Fum o restaurant Burrull és un hostal que es va fundar l’any 1888 per donar aixopluc als carreters i traginers que feien parada per tastar les seves famoses mongetes amb cansalada. Cuinaven a l’aire lliure i això produïa gran quantitat de fum, d’on li ve el sobrenom d’Hostal del Fum. La família Burrul es va fer càrrec de la fonda l’any 1932, a la qual van posar el nom de Hostal Rich. L’any 1939 li van canviar el nom per Hostal Burrull. Poc a poc van anar substituint les cambres per menjadors. L’ultima habitació disponible va desaparèixer l’any 1964.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa