MónTerrassa
L’escola L’Heura s’endú el Premi Muncunill a la Innovació d’àmbit local
  • CA

L’escola L’Heura del Vallès ha estat guardonada amb el Premi Muncunill a la Innovació. Aquest ha estat un dels guardons que s’han lliurat aquest dijous, dia 2 de juny, al Teatre Principal de Terrassa, en el marc de la sisena edició dels Premis Muncunill 2022, atorgats per l’Ajuntament de Terrassa.

Aquests guardons, que volen apropar la innovació a la ciutadania, han reconegut la tasca de cinc entitats, empreses i projectes que s’han dut a terme aquest darrer any. El centre educatiu L’Heura ha vist premiat el seu projecte “Pictogrames”, per ser “una iniciativa “que suma la Innovació digital, la Innovació social (inclusió) i la Innovació educativa”. Els pictogrames són el llenguatge de l’Autisme i organitzen la informació a les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) de manera que la puguin entendre i els ajudi en l’anticipació (a saber què es trobaran).

El projecte s’ha vist materialitzat en establiments comercials de Terrassa, a més d’un mapa digital que permet la cerca, per part de persones amb Autisme i les seves famílies. Apart de la innovació digital, el jurat també ha destacat la seva innovació social involucrant l’alumnat de l’escola en el treball de camp i el contacte amb els establiments comercials.

Heura Foods i Projecte Atapuerca

El Premi Muncunill a la Innovació Empresarial d’àmbit Estatal ha estat per Heura Foods. Una missió social convertida en empresa i fundada l’any 2017 amb l’objectiu d’empoderar les persones per canviar l’actual sistema alimentari per un de més sostenible, saludable i nutritiu. La startup barcelonina de carn vegetal és present a 15 països i amb els seus productes ha salvat gairebé mig milió d’animals i ha aconseguit reduir el consum de més de 3.000 milions de litres d’aigua.

El Premi Muncunill a la Innovació Cultural d’àmbit Estatal ha recaigut en el Projecte Atapuerca i la conversió d’un jaciment arqueològic en un fenomen de masses. La història del Projecte Atapuerca comença el 1976, quan es van trobar el que semblaven ser restes humanes. Des de llavors als jaciments de la Sierra de Atapuerca s’han trobat restes fòssils i evidències de la presència de cinc espècies d’homínids diferents. L’Equip de Recerca d’Atapuerca (EIA), que va obtenir el Premi Príncep d’Astúries de Recerca Científica i Tècnica, està integrat per prop de 300 especialistes de 22 nacionalitats i de 30 disciplines diferents.

Casal dels Infants i Vicente Guallart

El Premi Muncunill a la Innovació Social d’àmbit estatal ha estat per el Casal dels Infants. Una entitat de caràcter social que neix fa gairebé 40 anys com una iniciativa de veïns i veïnes i persones del barri del Raval amb la voluntat de treballar per revertir la situació de vulnerabilitat de molts infants. El projecte treballa des de la responsabilitat col·lectiva per fer front a la desigualtat social, a partir de nombroses activitats de lleure i educatives i des d’una visió i enfocament comunitari.

I el Premi Muncunill a la Innovació Honorífic, ha estat per a Vicente Guallart. Durant la carrera professional, Guallart ha destacat pels seus plantejaments ecologistes i d’autosuficiència, en els què conviuen natura i tecnologies, i per la seva intensa i destacada trajectòria professional nacional i internacional. Actualment dirigeix Valldaura Labs, on treballa en el desenvolupament d’edificis de fusta de km0.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa