MónTerrassa
Les Fonts i Can Parellada lideren la pujada dels preus del lloguer a Terrassa
  • CA
Gràfic amb l’evolució dels preus dels lloguers del 2007 fins avui | Cambra de la Propietat de Terrassa

!--akiadsense-->

L’informe trimestral elaborat per la Cambra de la Propietat de Terrassa i comarca respecte de l’evolució del mercat del lloguer d’habitatges a Terrassa, indica que el preu mitjà del lloguer d’un habitatge a data 1 de gener de 2017 és de 508’83 €/mes. L’entitat explica que “a Terrassa no hi ha cap bombolla immobiliària, malgrat que sí que existeix una demanda de lloguer no satisfeta”.

Així mateix, en l’informe es posa de manifest que hi ha hagut un increment en el preu d’un 2’69% en el darrer trimestre i, respecte del lloguer corresponent als darrers 12 mesos, l’increment ha sigut del 8’61%. Així i tot, els “lloguers encara són molt per sota que durant la bombolla”.

En algun sectors, com Les Fonts-Can Parellada hi ha hagut un increment important de preus, però subratllen que “no és representatiu perquè el nombre d’operacions no ha estat significatiu”. El Centre continua liderant un mes més la zona del municipi on els preus són més elevats però també es troben per sobre la mitjana egarenca barris com Sant Pere o La Maurina. Tots els barris de Terrassa han vist com en comparació a l’any passat, els preus dels lloguers eren superiors, amb l’única excepció de Ca n’Anglada i les Escoles, que també és la zona amb els preus més baixos de Terrassa.

La Cambra diu que “hi ha una demanda de lloguer no satisfeta i hi ha moltes possibilitats d’incrementar l’oferta per l’existència d’habitatges de grans tenidors (banca i fons d’inversió) que es troben pendents d’accedir al mercat, sigui per manca de voluntat perquè estan a l’espera que pugin els preus en venda, sigui per la indisponibilitat dels habitatges per grans fenómens d’ocupació”.

La Cambra també posa de relleu que hi ha una demanda poblacional de ciutadans que fugen dels preus de Barcelona o Sant Cugat, a causa de la bombolla que hi ha a la primera o els alts preus que té la segona, i que cerca a Terrassa “habitatge més assequible en règim de lloguer”. Això fa que tibi amunt el preu en mantenir-se constant l’oferta de lloguer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa