MónTerrassa
Taigua, empresa municipal de l’aigua de Terrassa, ja té imatge
  • CA
El gerent en funcions de l’aigua, Marc Cadevall, amb el tinent d’alcalde Marc Armengol | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

El servei d’abastament d’aigua potable a Terrassa esdevindrà públic a partir del proper dilluns, 10 de desembre. Després d’un llarg recorregut que encara arrossega litigis als tribunals, l’Ajuntament de Terrassa posarà punt i final a 77 anys de gestió de l’empresa privada Mina. El tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, ha assegurat que tota la maquinaria està en marxa per oferir un servei “de més qualitat, amb una aigua que tingui un millor gust, unes tarifes estables i transparents, i majors inversions per millorar la xarxa”. Tot plegat es farà sota el paraigües de la nova companyia pública Taigua, que s’ha constituït per desenvolupar aquesta finalitat, i sota l’atenta mirada de l’Observatori de l’Aigua, l’ens ciutadà que s’encarregarà de fiscalitzar la gestió.

Amb la posada en marxa de Taigua, la ciutat de Terrassa es converteix en una de les primeres grans poblacions de l’Estat espanyol que ha optat per la gestió directa de l’aigua com a garantia d’un servei “públic, eficaç, transparent i participatiu”. Així ho ha considerat Marc Armengol que ha recordat que el passat mes de juliol es va crear l’Observatori de l’Aigua, l’ens ciutadà que farà seguiment de la gestió d’aquest bé a la localitat i prendrà decisions al respecte.

Armengol ha explicat que la idea d’anomenar la companyia Taigua, és el resultat se sumar Terrassa i aigua i ha apuntat que la imatge de la noma empresa inclourà un dibuix de canonades. Alhora ha detallat que els colors corporatius seran el blau de l’aiguai i el vermell de l’Ajuntament de Terrassa.

El tinent d’alcalde s’ha mostrat convençut que en poc temps els ciutadans percebran una millora important en el servei. “En tractar-se d’una empresa pública amb gestió directa, tots els beneficis que fins ara s’han embutxacat els accionistes ara quedaran per fer inversions o reduir el cost del servei”, ha subratllat.

Amb tot, ha remarcat que reduir el preu de la factura de l’aigua no és la màxima prioritat de l’executiu local. En aquest sentit, Marc Cadevall, director de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Terrassa i gerent en funcions de Taigua, ha apostat per millorar la qualitat de l’aigua, les infraestructures i l’atenció a l’usuari.

Un dels primers passos serà redactar un pla director per definir quines són les prioritats que s’hauran de desenvolupar en els propers anys.

Imatge corporativa | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa