MónTerrassa
LEITAT i IBEC s’uneixen per donar solucions a problemes de salut
  • CA

El Centre Tecnològic LEITAT de Terrassa i l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) han arribat a un acord per donar un nou impuls en el desenvolupament i l’aplicació de tecnologies per trobar solucions a problemes de salut. Aquesta aliança neix amb l’objectiu de promoure la innovació en diferents àrees científiques i tecnològiques, entre elles la bioimpressió 3D amb biotintes, i que Barcelona segueixi consolidant-se com a centre de desenvolupament científic-tecnològic en plena pandèmia.

Aquest acord és el resultat de dos anys de col·laboració entre aquestes empreses, que combina el lideratge d’ambdues institucions: LEITAT com a centre referent en la gestió de generació de coneixement tecnològic i una important aposta per l’àrea de salut, i IBEC com a referent internacional en l’investigació d’excel·lència en bioenginyeria orientat a contribuir solucions per la salut. En el marc d’aquest acord es busca oferir noves solucions i oportunitats innovadores per les creixents necessitats en diferents àrees científiques.

“Combinant la millor bioenginyeria amb el desenvolupament industrial, podem oferir noves eines per avançar cap a noves solucions a problemes de salut”, ha afirmat Josep Samitier, director de l’IBEC. En la mateixa línia, Esteve Trias, director mèdic de LEITAT, ha afegit que amb aquesta col·laboració “volem obtenir solucions terapèutiques que millorin significativament la qualitat de vida de les persones que necessiten una trasplantament, i en el futur, nous òrgans funcionals per una societat cada vegada més duradora”.

LEITAT i IBEC s’uneixen per donar solucions a problemes de salut | LEITAT

Innovació oberta i bioimpressió 3D

La unió entre les dues empreses donarà suport al creixement cientifico-tècnic a Catalunya, basant-se en un ecosistema d’innovació i creació científica en el que IBEC és pioner a l’Estat espanyol. El concepte es basa en un espai creatiu i obert, on els investigadors d’ambdues institucions poden col·laborar amb altres empreses per desenvolupar i madurar tecnologies derivades d’activitats comunes, i en aquest entorn es potenciarà la participació conjunta en iniciatives i programes internacionals com Horizon Europe o Health Program.

Un dels àmbits d’interès estratègic comú és obtenir biotinta per bioimpressió i models 3D. Actualment, ja és possible imprimir cartílags o pell amb aquesta tecnologia, el qual podria utilitzar-se per tractar pacients que han patit lesions o alguna malaltia. En un futur, creuen que aquesta tecnologia podria ser capaç de reemplaçar fins i tot alguns òrgans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa