MónTerrassa
Lauda Ultracool obrirà una nova planta de producció a Terrassa
  • CA

L’empresa alemanya Lauda Ultracool obrirà una nova planta de producció a Terrassa (Vallès Occidental). Aquest dijous, 6 d’octubre, ha tingut lloc la inauguració de les noves instal·lacions, en un acte que ha comptat amb els màxims responsables de la companyia al nostre país i del director executiu d’Acció, del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Joan Romero.

Ubicada al Polígon Industrial de Can Parellada, la nova fàbrica implicarà una inversió de 7 milions d’euros i la creació de 30 nous llocs de treball. Actualment, l’empresa ja tenia una planta més petita a Can Parellada, però ara passarà a duplicar la plantilla i a ocupar una superfície de gairebé 5.000 metres quadrats.

La segona seu més gran del món de Lauda Ultracool

Lauda Ultracool, que va adquirir aquesta empresa a Terrassa l’any 2011 al grup americà Donaldson, es dedica a la producció de sistemes de refrigeració per a sectors com els semiconductors, el químic, el farmacèutic, el tèxtil o la impressió digital. Tot i això, cada vegada està treballant més projectes vinculats als àmbits de l’hidrogen verd, les bateries d’emmagatzematge d’energia o la biotecnologia. El 90% producció de la planta catalana s’exporta sobretot a Europa i als Estats Units.

Amb les noves instal·lacions està previst que l’empresa pugui triplicar la producció d’unitats anuals i la facturació de cara el 2026. I d’aquesta manera, consolida la seu de Terrassa com a la segona més gran del grup arreu del món. Perquè a més de la zona de producció, també disposarà d’un centre d’R+D i de les oficines comercials. La seu central es troba a Baden Wuttemberg (Alemanya) i compta amb fàbriques a Alemanya, Xangai i Vancouver, a banda de diverses filials comercials arreu del món. Actualment suma 560 treballadors a escala global i preveu tancar el 2022 amb una plantilla de 600 persones.

Amb Terrassa es passarà a 250 milions d’euros de vendes anuals

Aquest projecte d’inversió ha comptat amb el suport de l’àrea d’inversions estrangeres d’ACCIÓ. En concret, l’empresa ha rebut el suport de Catalonia Trade & Investment. Aquesta unitat treballa des de Barcelona i la xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ al món per captar nous projectes d’inversió estrangera a Catalunya al mateix temps que assessora de manera integral les empreses estrangeres per facilitar el procés d’inversió.

Durant l’acte d’inauguració de les noves instal·lacions, el director executiu d’ACCIÓ, Joan Romero, ha destacat la importància que una empresa estrangera ja present a Catalunya ampliï la seva inversió al país: “això reafirma l’aposta de la companyia per Catalunya i posa de manifest que invertir aquí des d’un punt de vista industrial és molt positiu, així com la importància de la indústria al territori”.

Per la seva banda, el CEO i president de Lauda, Gunther Wobser, ha explicat que “vam començar aquest projecte a Catalunya el 2010, enmig d’una crisi global, i quan l’empresa facturava 5,9 milions d’euros: aquest any esperem que sigui més del doble i assolir els 13 milions d’euros”. Wobser ha destacat la importància del creixement de la filial terrassenca per passar dels “100 als 250 milions d’euros de vendes anuals de tot el grup”. A l’acte també hi ha assistit l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, el president de la Cambra de Comerç de Terrassa, Ramon Talamàs, i el president de la Unió Empresarial Metal·lúrgica, Antoni Abad.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa