L’Associació Catalana de Corredors d’Assegurances (ACCA) condemna rotundament l’actuació duta a terme per una banda d’individus haurien estafat més de dues-centes persones amb pòlisses d’assegurances d’automòbil falses i confirma que aquestes persones no formen part de l’associació.

L’estafa va ser detectada per una corredoria d’assegurances de la ciutat qui va identificar i notificar un ús indegut i fraudulent dels codis informàtics necessaris per realitzar els tràmits pertinents en una assegurança d’automòbil. Amb aquest indici el cos dels Mossos d’Esquadra va poder iniciar les investigacions pertinents i detenir els sospitosos per posar-los a disposició judicial. En aquest punt i donada l’afectació que una estafa com aquesta pot provocar, no només sobre els clients d’assegurances d’automòbils sinó també a l’opinió del sector entre el públic en general, l’ACCA surt al pas per defensar i garantir la professionalitat i la responsabilitat dels corredors/es i corredories d’assegurances.

Davant d’actuacions com la detectada el mes d’agost, l’ACCA vol reiterar que la mala praxis res ha tingut a veure amb cap corredoria sinó que s’ha generat entre treballadors de la delegació d’una companyia asseguradora. Segons el president de l’ACCA, Paco Hoya, tal i com els mossos han descrit els fets, “seria una situació inviable en cas d’haver-se tractat d’un corredor o d’una corredoria d’assegurances ja que estem obligats a notificar les operacions trimestralment i han de coincidir amb les de les companyies. Dues-centes pòlisses d’automòbils de cop, en un trimestre, s’haguessin detectat ràpidament”.