MónTerrassa
La vaga d’examinadors de carnet de conduir arriba a Terrassa
  • CA
Examinadors d’autoescola fent vaga de camí a Terrassa | Marta Maseras

!--akiadsense-->

Els examinadors de carnet de conduir han protagonitzat aquest dimarts una nova vaga prevista en el calendari de mobilitzacions que van anunciar per aquest mes de juny i juliol i que va començar el divendres 2 de juny. L’objectiu de la vaga és aconseguir que la DGT inclogui una complement salarial d’uns 200 euros al mes que es va acordar ara fa 10 anys. La mobilització al Vallès s’ha iniciat a Sabadell i ha passat aquest matí per Terrassa, per dirigir-se també a Mercavallès, on es realitzen els exàmens.

A partir d’aquest 19 de juny, tots els dilluns, dimarts i dimecres dels mesos de juny i juliol els examinadors de la Direcció General de Trànsit no examinaran als alumnes de les autoescoles. A Catalunya, hi ha 112 examinadors que diàriament fan uns 1.456 exàmens.

Les reivindicacions

Els portaveus de la UGT asseguren que en aquest deu anys els examinadors han mostrat ”sobradament la bona voluntat” davant els responsables de la DGT i han ajornat any rere any les mobilitzacions i les aturades per ”intentar minimitzar al màxim els efectes negatius que les mobilitzacions poden tenir sobre els alumnes de les autoescoles”.

La vaga és la gota que fa vessar el got de la paciència de les autoescoles que denuncien la manca d’examinadors suficients en la plantilla de la DGT. Sobre la taula hi ha altres demandes com les “precàries” condicions de treball que asseguren que pateixen, la realització de la feina en zones que no disposen de les mínimes condicions de treball regulades per la pròpia DGT o la no compensació de la jornada d’estiu. Tot plegat, se suma a la manca d’examinadors generalitzada a tot Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa