MónTerrassa
La UOC tanca la seu de Terrassa

La Universitat Oberta de Catalunya ha decidit posar punt i final a la seva presència física a la nostra ciutat. Així ho ha comunicat a estudiants i professors de manera oficial en un correu en el qual Món Terrassa hi ha tingut accés. En aquest s’informa que el pròxim 30 de juliol “serà l’últim dia que la seu -ubicada al Vapor Universitari- estarà oberta”. Els motius pels quals argumenten la seva decisió és que “la generalització de l’ús de les tecnologies i la contínua digitalització dels processos ens obliguen a redefinir el model de presència territorial i a adaptar-nos als canvis de comportament i a l’ús dels serveis que fan els estudiants a les seus”.

Tanmateix, sí que subratllen que “l’agenda d’activitats i col·laboracions que la UOC implementa a Terrassa es mantindrà, erquè continuem arrelats al territori, malgrat ser una universitat d’àmbit global”, diuen. I afegeixen que “impulsarem models de relació amb la societat amb independència dels espais físics, que permetran millorar el retorn que fa la Universitat al territori i, alhora, garantiran la sostenibilitat de la institució”. Segons ha pogut saber Món Terrassa el personal de la UOC serà reubicat, però els estudiants perdran un punt d’atenció personalitzada i presencial.

Des de l’Ajuntament, el regidori d’Universitats, Pep Forn, ha confirmat a Món Terrassa, la decisió de la UOC de traslladar totes les seus territorials de Catalunya a Barcelona, però remarca que “això no vol dir que es desvinculin de Terrassa”. I afegeix que: “Fa setmanes que la direcció de la UOC ens ho van comunicar i des del minut zero estem treballant amb un nou model de relació entre la UOC i l’Ajuntament perquè pugui donar servei a l’estudiant de Terrassa i àrea d’influència, que són més de 1.300 alumnes en el darrer curs, i al mateix temps, mantenir la vinculació amb el Campus Universitari de Terrassa, col·laborant i aportant valor al nostre territori”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa