Manel Larrosa i David Garrofé de FEMVallès han presentat aquest dimarts al Parlament de Catalunya la proposta de marc conceptual del que seria “l’Àrea Vallès” en una nova dimensió territorial de l’actual Àrea Metropolitana de Barcelona. Larrosa i Garrofé han intervingut davant la Comissió de Governació, Administracions Públiques i Habitatge com a representants de les entitats que conformen la plataforma FEMVallès que ha treballat el darrer any i mig per donar a conèixer la proposta al territori i per assolir el màxim d’adhesions entre les principals entitats de les comarques del Vallès Occidental i del Vallès Oriental. L’objectiu de la plataforma ha estat posar sobre la taula el debat sobre l’Àrea Metropolitana de Barcelona, clarificar i definir l’àmbit regional i la perifèria d’aquesta AMB, particularment el Vallès.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: JordiP a novembre 09, 2016 | 09:27
  JordiP novembre 09, 2016 | 09:27
  No oblideu que l'actual AMB no és més que el que va quedar un cop Madrit va "passar el ribot" per la proposta catalana. El Gobierno no volia permetre de cap manera afavorir el creixement de Barcelona i el seu entorn en uns moments en que les xifres de Madrit s'estaven apropant a las de Barna. Es va quedar pel camí un centenar de municipis i les atribucions de la AMB van ser minimitzades.
 2. Icona del comentari de: JordiP a novembre 09, 2016 | 09:46
  JordiP novembre 09, 2016 | 09:46
  Actualment, el terme municipal de Madrit és de més de 670 km2. Formalment no existeix un AMM definida, però el que podria merèixer aquest nom s'estén per sis províncies i creix com ho ha fet Madrit (3,132.464 hab.), a base de fagocitar municipis 608, 27.559 km2), encara que siguin aldees en ple desert manxec. Hi ha una interessant anàlisi de Josep Roca, Michael Burns i Montserrat Moix. Tots estem obligats a alimentar aquesta hidra de set caps.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa