MónTerrassa
La Cecot celebra que es desbloquegin 1.000 milions d’euros per rescatar el teixit productiu de Catalunya
  • CA

La Cecot ha rebut, positivament, l’acord entre agents econòmics i el Govern de la Generalitat en el marc del Consell del Diàleg Social de Catalunya pel qual s’amplien els ajuts directes a les empreses afectades pels efectes de la Covid-19. “Una reivindicació que han impulsat i recolzat totes les organitzacions empresarials, principals antenes per detectar i diagnosticar la situació i desenvolupament del teixit empresarial durant la pandèmia. Des de la Cecot demanem al Govern de la Generalitat que estengui els ajuts a les empreses que, malgrat haver-se vist afectades per una reducció de la seva facturació com a conseqüència del virus, no estiguin a hores d’ara incloses a la llista de CNAEs que permet l’actual regulació estatal”.

Des d’un inici l’organització empresarial ha defensat davant l’executiu central que no té cap mena de sentit aplicar un doble criteri de mesura: el de la reducció de facturació i el del CNAE perquè es poden generar moltes injustícies per temes de calificació de CNAE en empreses que també han perdut activitat. “Per què una empresa que ha perdut un 30% de facturació d’un sector és més susceptible de ser ajudada que una empresa que ha perdut el mateix 30% en un altre sector?”

“Emplacem al govern central a que modifiqui la finalitat dels ajuts, ja que es preveu que es destinin per satisfer deute i els pagaments a proveïdors i altres creditors financers i no financers, així com els costos fixes incorreguts pendents de pagament, sempre que aquest s’hagin meritat entre l’1 de març de 2020 i el 31 de maig de 2021 i que procedeixen de contractes anteriors al 13 de març de 2021”, explica Enric Rius, assessor financer de la Cecot. Entenem que cal adaptar les dates ja que aquests ajuts, aprovats el 12 de març amb moltes incerteses, no arribaran a l’empresa fins a la segona quinzena de juliol, impossibilitant poder donar cobertura a aquest requeriment de satisfacció de deute i pagaments a proveïdors.

Aquest criteri perjudica greument a les empreses que han suportat la situació amb recursos propis o bé aquelles empreses que s’han capitalitzat amb el seu propi patrimoni o finançament particular. “Insistim que fins ara tots els ajuts plantejats han tingut una forta orientació social, absolutament necessària” afirma Antoni Abad, president de la Cecot, “però fins ara, tot i que arriba tard, no s’havia facilitat un ajut directe a l’empresa pròpiament dit”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa