MónTerrassa
Kreios Space, premi a la Millor Start-Up dels Premis Cambra 2023

El projecte Kreios Space SL es va endur el Premi a la Millor Start-up dels Premis Cambra 2023 aquest dijous en un acte al Teatre Principal de Terrassa. L’elecció es va fer per votació telemàtica i in situ, i l’empresa es va endur gairebé un 60% dels vots. El projecte presentat pel seu director comercial, Francisco Boira, és un sistema innovador i disruptiu que, segons els seus creadors, “canviarà el paradigma del món dels satèl·lits, habilitant per primera vegada a les òrbites terrestres molt baixes”.

Tres empreses emergents comptaven com a finalistes i candidates a la nova candidatura del Premi Start-Up: Clarity Stethoscope SL, que treballa per a la utilitat dels mòbils com a estetoscopi mèdic; Invite Tech SL, una aplicació per afavorir la sociabilitat entre els joves, i finalment, la guanyadora Kreios Space SL, de disseny de satèl·lits amb un sistema totalment innovador de propulsió elèctrica autònom i sostenible.

Més sobre el nou sistema innovador de Kreios Space

El nou sistema innovador de Kreios Space, allotjat a l’UPC de Terrassa, permetrà “un augment de la resolució́ en imatges terrestres i millora de la latència en telecomunicacions”, exposen en un comunicat. Això permetrà, per exemple, “detectar amb antelació desastres forestals, fer un control marítim més segur, millorar l’estudi del canvi climàtic, o proveir de 5G zones on avui en dia no és factible”. Un altre dels aspectes revolucionaris del projecte és que propulsor elèctric només utilitza aire i energia solar, i és totalment sostenible.

Uns Premis Cambra 2023 amb rock & business

L’acte va finalitzat amb una conferència-espectacle de l’emprenedor Josep Coll “Rock&Business”, qui va posar un engrescador, divertit i inspirador punt final als Premis Cambra 2023. El show d’aquest l’emprenedor nat, creador d’una de les vint-i-cinc start-ups tecnològiques més importants d’Europa Red Points, ha anat acompanyat d’un altre emprenedor, Coque Moreno, a la guitarra, i una banda de vuit músics va connectar de ple amb un públic intergeneracional que omplia el Teatre Principal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa