MónTerrassa
Keya instal·la 142 plaques solars a la fàbrica de Rubí
  • CA

Keya ha instal·lat recentment 142 plaques solars a la fàbrica que té a Rubí. Els fabricants de sistemes de tancaments han decidit fer un pas més en l’estratègia cap a la sostenibilitat i tecnologia “verda”. Després d’uns anys en què es va decidir començar un estudi per veure la viabilitat i quin tipus de plaques es podien utilitzar per treure’n el màxim benefici, finalment ha arribat a bon port.

Per això, han destinat més de 300 metres quadrats de la teulada de la nau ubicada a la carretera de Molins de Rei a Caldes en una instal·lació fotovoltaica que els aportarà una producció solar anual de 91.138 kWh. Això suposara un estalvi del 60% d’energia, gràcies a la generació d’energia solar, i alhora una reducció d’emissions de CO2 de 25,6 tones a l’any.

Plaques solars instal·lades a la nau de Rubí | Keya

Paper reciclat, estalvi d’aigua i productes químics

Però el Pla estratègic de sostenibilitat de Keya va més enllà de les plaques i ja fa temps que va començar. L’empresa rubinenca ha dut a terme diverses accions amb l’objectiu de reduir, reutilitzar i reciclar el màxim de productes possibles. Així, s’ha apostat per una reducció de plàstics en els seus embalatges. Com? Doncs amb una aposta per bosses 100% reciclades i reciclables per enviar els productes; utilitzar el precinte de paper per eliminar el de plàstic; i per eliminar les bombolles de plàstic s’ha optat per substituir-ho per gruixos de paper.

Altres accions que s’han realitzat és l’ús de paper reciclat en sobres, factures, els catàlegs i les caixes. I les targetes de visita s’han elaborat amb llavors, 100 per cent compostables. Keya també ha creat un nou sistema de vibrat per estalviar més de 50 mil litres d’aigua a l’any, i reduir més de 100 kg de productes químics.

Tot plegat, una aposta que culminarà amb la creació al seu web corporatiu d’un apartat dedicat específicament a la sostenibilitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa