MónTerrassa
Neix ‘Just Mercat’, una nova fira de comerç just i responsable a Terrassa

Terrassa tindrà un nou mercat de comerç just, el “Just Mercat”, una fira de productes de comerç social i local per promoure el consum responsable amb una mostra de productes tèxtils, d’alimentació, cultura i subministraments. Aquesta iniciativa neix com una de les accions entorn a la candidatura de Terrassa com a Ciutat del Comerç Just i s’emmarca dins les activitats de la 23a Setmana del Consum Responsable. La fira tindrà lloc el proper diumenge 19 de març a l’Horta dels Frares de Vallparadís, coincidint amb la celebració del Picnic Jazz.

A la fira, organitzada pel Servei d’Emprenedoria i Economia Social i pel Servei de Solidaritat i Cooperació Internacional, hi participaran 13 empreses i entitats d’economia social de la ciutat que mostraran els seus productes a les persones que hi assisteixin, entre les 11h i les 18h.

Una setmana plena d’activitats de comerç just i responsable a Terrassa

La fira serà l’activitat que tancarà una setmana plena de diferents accions per celebrar la 23a Setmana del Consum Responsable (del 13 al 19 de març) i que commemora el Dia mundial dels drets de les persones consumidores, el 15 de març. Al llarg de la setmana se celebraran vuit activitats de formats diversos, com un concurs radiofònic, una gimcana infantil, o una sèrie de ponències centrades en el consum conscient, organitzades per l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental, Barri Futur i La Llançadora.

Podeu consultar el programa de la Setmana del Consum en aquest enllaç.

Terrassa vol ser Ciutat pel Comerç Just

Aquesta iniciativa neix també com una de les accions entorn a la candidatura de Terrassa com a Ciutat del Comerç Just. El Ple de l’Ajuntament celebrat el mes de febrer va aprovar per unanimitat presentar una candidatura per obtenir aquest reconeixement. LA distinció, projecte d’abast europeu que a Catalunya impulsa LaCoordi (Coordinadora d’entitats pel comerç just i les finances ètiques a Catalunya) en conveni amb l’associació IDEAS a l’Estat, implicaria potenciar la presència del comerç just i fer-lo més accessible a la ciutadania.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa