MónTerrassa
Junts per Terrassa porta una vintena d’esmenes als Pressupostos de l’Estat
  • CA

El grup municipal de Junts per Terrassa (JxT) portarà una vintena d’esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat de cara el 2023 que afecten a Terrassa. La portaveu del grup municipal, Meritxell Lluís, juntament amb la diputada i portaveu de Junts per Catalunya al congrés espanyol, Miriam Nogueras, ha presentat en roda de premsa les esmenes, que se centren sobretot en el manteniment del patrimoni històric de la ciutat, les millores a Rodalies, una dotació econòmica per executar equipaments esportius, o les bonificacions a les famílies monoparentals.

Entre les esmenes que han treballat, destaca un pla especial de manteniment de patrimoni històric, arquitectònic i ambiental de la ciutat. Lluís ha posat com exemple la “gran oblidada Masia Freixa” i ha recordat que “està molt bé que estigui en fase de reconeixement com a Bé Cultural d’Interès Nacional, però cal mantenir-la”, o també la “rehabilitació del pont de Sant Pere” i la “museització de la Seu d’Égara: rehabilitar el casal per fer un centre d’acollida i restaurant”. El grup també “seguim insistint en l’arranjaments de camins de l’anella verda” o “la rehabilitació de la Masia de Can Parellada i la Masia de Can Casanovas“.

Lluís també ha destacat les esmenes presentades entorn a la millora de Rodalies Renfe: millorar l’accessibilitat i la senyalització a les estacions de tren, la integració urbanística i ambiental de la xarxa ferroviària al seu pas per Terrassa, així com la construcció de l’estació Can Boada – La Maurina de la R4.

L’ampliació de les bonificacions de famílies nombroses a famílies monoparentals

Lluís també ha destacat una esmena que presenten “amb especial ‘carinyo'”: L’esmena per tal que els ajuntaments puguin bonificar l’IBI a les famílies monoparentals, una proposta de JxT aprovada per unanimitat l’any 2019 però que va ser tombada per l’Intervenció de l’Estat.

També ha volgut subratllar una esmena en concret: Una dotació econòmica per executar noves infraestructures i equipaments esportius a la ciutat. “El volum d’esport que es fa en aquesta ciutat és important, però alhora tenim una mancança d’inversió molt important”, exposa. A més a més, han presentat una esmena per una dotació econòmica per desenvolupar el Pla Director de Polígons de Terrassa, ja que “els polígons son clau i s’han de potenciar” i “no en tenim prou amb un pla director, sinó que s’ha d’executar”.

Esmenes de Junts per Catalunya a nivell nacional

Per la seva banda, Nogueras ha explicat que Junts per Catalunya ha presentat unes 350 esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat i al llarg d’aquest darrer any han presentat més de 900 iniciatives. Algunes a destacar a nivell nacional son fons d’ajuda extraordinària per les PIMES per fer front a la crisi energètica, un fons pel càncer matestàsic “ja que Espanya és dels països que tarda més en autoritzar medicaments per tractar el càncer a Europa” -tot i que aquesta ha estat vetada-, o un fons de garantia per habitatge.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan Carabassa a novembre 11, 2022 | 13:59
    Joan Carabassa novembre 11, 2022 | 13:59
    Junts a Terrassa s'esta desfent , la primera i la segona de la llista , no es poden veure . Fan volar coloms electorals i amb aquest pas ,no arribaran al 5 % , o sigui . ni un regidor . Votar-los , es llençar el vot
  2. Icona del comentari de: Joan Carabassa a novembre 11, 2022 | 18:44
    Joan Carabassa novembre 11, 2022 | 18:44
    Una proposta ,també es pot demanar una partida dels PGE , per netejar la pintada que s'ha fet al paviment al costat de la carpa de Junts ,avui mateix a la Plaça del Progrés ,Endavant

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa