MónTerrassa
Les dones jubilades cobren un 42,8% menys de pensió que els homes al Vallès

La bretxa de gènere també existeix en les pensions. Les dones jubilades cobren un 42,8% menys de pensió que els homes a la comarca del Vallès Occidental, amb una diferència mensual de 620 euros. Així ho exposen les dades de l’any 2019 recentment publicades per l’Observatori del Consell Comarcal del Vallès Occidental en un nou informe permanent que posa en relleu les desigualtats estructurals de les dones al mercat laboral de la comarca. En les pensions per jubilació, destaca que les dones cobren gairebé menys de la meitat que els homes. 

Les dones cobren un total de 829,05€ mensuals de mitjana de pensió per jubilació, mentre que la mitjana dels homes és de 1.449,56 euros mensuals. Aquest desequilibri és major en el treball assalariat que en el treball autònom, amb gairebé 700 euros al mes de diferència entre sexes. 

Quant a la resta de pensions contributives, l’únic tipus que les dones tenen un import superior als homes és el de viudetat, ja que “és la contribució dels marits la que es té en compte pel càlcul”, informen.

Bretxa salarial: Les dones cobren gairebé un 20% menys que el homes

Per que fa a la bretxa salarial de gènere, les dones cobren un 19,4% menys que els homes a la comarca, és a dir, una diferència de 6.116,26€ l’any, segons xifres de l’informe de ‘any 202. La mitjana del salari de les dones és de 25.380,26€ l’any, mentre que el dels homes és de 31.497,22. 

Aquest percentatge disminueix una mica quan ens centrem en Terrassa. A la ciutat, la bretxa salarial està per sota la mitjana de la comarcal, situant-se en el 17,1%. En total, les dones a Terrassa cobren 4.691,53€ menys l’any. 

La bretxa salarial s’accentua més en les dones amb nacionalitat estrangera

Pel que fa a la bretxa per nacionalitats, l’informe exposa que les dones amb nacionalitat estrangera cobren un 24,6% menys que les dones amb nacionalitat espanyola. Mentre que les dones amb nacionalitat espanyola cobren una mitjana de 25.840 euros l’any, les de nacionalitat estrangera cobre 19.485 euros anuals.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mireia a març 13, 2023 | 10:33
    Mireia març 13, 2023 | 10:33
    Les dones cobren menys que els homes? Ara mirem els anys cotitzats i el tipus de feina. Si una dóna fa exactament la mateixa feina que un home, cobrarà igual. Però no pretengueu que una persona (sigui home o dona) cobri igual per fer una tasca poc qualificada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa