MónTerrassa
Joves tutelats treballen de conserges a escoles de Terrassa

Joves tutelats treballen de conserges a escoles municipals de la ciutat de Terrassa. Són un total de sis joves que estan sota l’empara de la Generalitat de Catalunya i que, en el marc del projecte Treball i Formació, han estat contractats per Foment de Terrassa. Aquesta setmana, aprofitant que el curs escolar ja ha finalitzat i com a part del seu aprenentatge, els nois han visitat el Punt de Voluntariat i també l’equipament Mercavallès, amb l’objectiu d’explores “noves experiències laborals i de voluntariat”.

El projecte es remunta a principis d’aquest 2022 i té un cost total de 171.438 euros, dels quals 144 mil són subvencionats, mentre que més de 27 mil els assumeix el Consistori. Al passat mes de gener va ser quan aquests joves, d’entre 17 i 21 anys, van entrar a formar part d’una experiència professional, que busca facilitar-los la transició al mercat de treball ordinari. L’Ajuntament de Terrassa va seleccionar sis persones entre un llistat d’aspirants, i els contractar perquè realitzessin tasques de suport a les consergeries dels centres de primària.

El programa té una durada de 12 mesos, i aquesta experiència laboral es complementa amb un seguiment tutoritzat i accions formatives, com la que ha tingut lloc aquesta setmana. A més, reben un total de 60 hores per al desenvolupament de les competències digitals.

Un projecte transversal d’ajuda als joves tutelats

Aquest projecte de caràcter transversal es duu a terme en col·laboració amb 3 serveis municipals: Foment, qui fa la gestió del programa i la contractació dels joves; l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA), cofinançant la contractació dels joves i el seguiment amb les entitats de tutela; i Educació, que gestiona els llocs de treball d’aquests joves contractats.

Es tracta d’una mesura significativa per a aquest grup, ja que als 18 anys aquestes persones deixen de ser tutelades per l’Administració i només poden ser perceptors de mesures assistencials. Cal destacar també que aquesta contractació suposa la regularització de la situació legal d’aquest joves, mitjançant la tramitació d’autorització de treball.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa