MónTerrassa
Josep Rull presidirà una Comissió d’Energia de la patronal Cecot
  • CA

L’exconseller de la Generalitat de Catalunya i advocat terrassenc Josep Rull presidirà el nou consell consultiu de la patronal Cecot sobre la transició energètica. La nova Comissió d’Energia constituïda ha de permetre detectar les palanques de canvi per a una transició efectiva del mercat energètic i actuarà com a plataforma d’anàlisi i divulgació sobre tots aquells factors que poden ser determinants econòmica i socialment. La patronal informa que la Comissió actua com a òrgan consultiu de la mateixa patronal i que està format per una àmplia i diversa representació de perfils professionals.

Així doncs, Rull, actual director del compromís verd de Mútua de Terrassa, passarà a presidir aquest nou òrgan sota la direcció de Josep Casas, director de l’Oficina per la Transició Energètica de la Cecot. Segons descriu la patronal, aquest nou òrgan es tracta d’una “comissió multidisciplinar de professionals i experts de diferents àmbits que analitzarà i debatrà mensualment sobre les grans qüestions que afecten la transició energètica, especialment del sector empresarial, amb l’objectiu d’aportar opinió, visió i recomanacions a la política energètica i a la lluita contra el canvi climàtic a Catalunya“.

Reunió de constitució de la Comissió d’Energia de la Cecot | Cecot

Josep Rull ha expressat durant la reunió de constitució de la Comissió que “la Cecot sempre ha estat una entitat que s’ha caracteritzat per pensar en gran i per tenir una visió àmplia i de país”. “El debat de les renovables no és un element perifèric, és un element estructural i un dels reptes més importants al que ens enfrontarem com a societat els propers trenta anys. És per això que la Cecot amb aquesta comissió vol treballar en aquest àmbit pel benefici de la mitjana i petita empresa i del conjunt de la societat“, ha exposat.

Per la seva banda, Casas reconeix que “per nosaltres és tot un honor que Josep Rull hagi acceptat presidir aquesta Comissió ja que, a més de ser coneixedor d’un territori tan industrial com el Vallès, on els consums energètics suposen un percentatge alt dels processos productius que s’hi desenvolupen, també podrà orientar-nos i aportar el seu coneixement, generat durant la seva etapa com a Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya”.

Intervenció dels membres de la Comissió d’Energia durant la primera reunió | Cecot

Casas ha conclòs que “els temes que proposarem treballar d’aquí a la propera reunió són els relacionats amb la desburocratització i les normatives europees pendents de transposar. L’objectiu serà fer una cartografia de l’àmbit normatiu i de la tramitació, per detectar els principals obstacles i les principals prioritats per definir que li hem de proposar a l’administració que faci per resoldre-ho”.

També han participat a la reunió el president de la Cecot, Antoni Abad i el secretari general, Oriol Alba.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Manuel a maig 10, 2022 | 16:56
    Manuel maig 10, 2022 | 16:56
    Nos gusta un cargo más que a un tonto un lápiz.
  2. Icona del comentari de: Groc a maig 10, 2022 | 18:13
    Groc maig 10, 2022 | 18:13
    Porta giratoria per els ex convergens

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa