MónTerrassa
Una joia modernista de Terrassa és ara garden pizzeria
  • CA

Terrassa ha vist com un dels edificis modernistes més ben conservats s’ha transformat en un garden pizzeria. Des de fa uns dies ha obert un nou establiment en un dels locals que restava tancat, la casa magatzem Emili Matalonga. Es tracta de Garden Pizza, una cadena de menjar ràpid ubicat a l’edifici del carrer de Sant Pau, número 11, al Centre de Terrassa.

Garden Pizza Terrassa està ubicada en un edifici històric d’aire modernista a la seva façana, construïda per l’arquitecte Lluís Muncunill i Parellada, deixeble de Domènech i Montaner. Ara, la nova empresa resident, ha aconseguit rehabilitar-la per dins, i reconvertir-la en una petita selva de plantes d’interior. On es respira verd i pizza per tots els porus.

Façana de la casa Emili Matalonga que acull ara el Garden Pizza Terrassa | Lluïsa Tarrida

Un edifici protegit per un nou restaurant

Garden Pizza aposta per una massa de pizza totalment artesanal, i que destaca per haver estat en repòs 72 hores i que arriba des d’Itàlia amb certificació d’origen protegit i segell de qualitat. Amb ingredients sense refinar ni additius. Afirmen que s’utilitzen “els millors ingredients locals i de proximitat”.

A més del menjar, també destaquen per la beguda, amb cerveses i vins amb personalitat, seleccions dels artesans vinícoles locals. A més del recentment inaugurat establiment a Terrassa, Garden Pizza compta amb un altre local, ubicat a Sant Cugat del Vallès.

Protegit com a bé cultural d’interès local, l’edifici es va construir l’any 1904, quan Emili Matalonga va reformar dues cases per construir el seu habitatge particular, que alhora era un magatzem. L’habitatge ocupava la façana, en planta baixa i pis. A la part del darrere es va situar el magatzem només en planta baixa, una funció que va mantenir fins als anys quaranta.

Interior de la casa Emili Matalonga que acull ara el Garden Pizza Terrassa | Garden Pizza

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa