MónTerrassa
Joguines falsificades d’una empresa de Terrassa causen alarma a Perú
  • CA

Joguines falsificades d’una empresa de Terrassa causen alarma a Perú. Sorpresa desagradable per a IMC Toys aquestes festes nadalenques en veure que des de l’Organización para la Cooperación y el Desarrollo Económicos (OCDE) s’emetés una alerta sobre un lot de productes “Bebés llorones – Cry Babies” venuts al país sud-americà. S’afirmava que contenien una concentració excessiva de la substància Ftalato de bis 2-ethylhexyl, la qual podia provocar seriosos danys en els infants que se la posessin a la boca.

L’alarma es va estendre ràpidament i des de l’Instituto Nacional de Defensa de la Competencia y de la Protección de la Propiedad Intelectual peruà s’emetia una ordre de retirada de tots els productes que estaven sent venuts en reconegudes cadenes comercials. A més, afegia que s’havien enviat comunicacions urgents a IMC Toys perquè els traslladessin tota la informació sobre els productes que comercialitzen.

Es tractava d’unes nines bebès d’uns 20 centímetres d’alçada amb el cabell rosa de plàstic, amb un vestit complet amb caputxa de diferents colors i dibuixos amb orelles rosa. El paquet -amb una caixa de cartró amb finestra transparent- inclou un xumet blau de plàstic i un biberó rosa.

Nines Cry Babys que simulen ser els Bebés Llorones d’IMC Toys | Comissió Europa

Un nom molt similar que juga a crear confusió

L’embolic de tot plegat no es va resoldre fins uns dies després. Des de l’empresa terrassenca es va emetre un comunicat en què s’informava que els Cry Babies – Bebés Llorones complien totes les certificacions i el test de qualitat, i que cap dels seus productes estaven recollits en llistes de devolució o “recalls” per afectacions a la salut o a la seguretat dels consumidors.

I especificaven que s’havia produït un error amb una alerta emesa originàriament des de la mateixa Comissió Europea sobre unes nines amb mecanismes molt similars i que es diuen “Cry Babys” i no “Cry Babies” (de la Y a la IE, jugant explícitament en confondre el consumidor). Son nines que havien estat confiscades a la República Txeca i Regne Unit i que venien fabricades des de la Xina.

Justament, des de les autoritats peruanes, un cop es va veure què havia passat, van informar a la ciutadania que una manera molt ràpida de detectar si la joguina comprada era original o falsificada era parant atenció al nom que es veu a l’envàs. I és que a simple vista, mirant només les nines podrien ser intercanviables, però si s’hi para esment també es veu en l’embalatge on s’indica el lloc de procedència i on no apareix Terrassa ni IMC Toys.

Un producte estrella, molt llaminer per ser falsificat

No és la primera vegada que IMC Toys veu com un dels seus productes estrella és víctima de la falsificació. L’última gran intervenció es va dur a terme a diversos municipis de l’estat espanyol l’any 2020. En aquella ocasió les nines també es deien amb el nom de “Cry Babys” (amb y com les de Perú). En un operatiu dut a terme per la Guàrdia Civil, es van intervenir més de 7.700 bebès llorones en un magatzem de Jaén, els quals incomplien les normes bàsiques de seguretat. El dispositiu també va tenir ramificacions a Catalunya, on es van intercedir prop de 33 mil joguines falsificades de diverses marques, també la terrassenca. El 2019 i el 2018, també es van produir decomisos de joguines falsificades que s’estaven venent com si fossin els originals.

IMC Toys periòdicament va comunicats alertant de l’alt risc que aquest tipus de productes falsos representa per a la salut i la seguretat dels nens. Ja que com que estan creats fora dels canals legals no es troben sotmesos a la normativa ISO de qualitat, per la qual cosa en la seva fabricació s’utilitzen materials, pintures i vernissos nocius per a la salut. Per això recorden que cal sempre assegurar-se que el nom, les característiques i les etiquetes que tenen les joguines són correctes.

Nines falsificades d’IMC Toys comissades per la Guàrdia Civil | G.C.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa