MónTerrassa
Un joc ideat per un estudiant de la UPC guanya el premi Unite4Future

La xarxa d’universitats europees Unite! ha premiat, en la convocatòria Unite4Future, l’app “Akamu“, un projecte de joc en línia ideat per un estudiant de la UPC, juntament amb altres estudiants alemanys i portuguesos, i que ajuda a retenir en la memòria, d’una manera amena i divertida, conceptes relacionats amb els estudis d’enginyeria. El joc consisteix en duels de preguntes i respostes, entre dos jugadors, a través del telèfon mòbil. El premi de Unite4Future permetrà finalitzar el desenvolupament de l’app.

Segons explica Fernando Amador, estudiant del màster universitari d’ESEIAAT de la UPC i creador del joc, “al llarg dels estudis hem de memoritzar conceptes i fórmules, però un cop aprovem, sovint les oblidem. Per això, un equip d’estudiants de la UPC i de les universitats de Darmstadt (Alemanya) i Lisboa (Portugal) hem tingut la idea de crear un joc online per ajudar a retenir aquests coneixements d’una manera divertida”.

Aquest és l’origen i l’objectiu d’”Akamu”, que convida l’estudiantat i el professorat de titulacions d’enginyeria a col·laborar introduint contingut i preguntes en una plataforma online, per tal que l’estudiantat es desafii i passi una estona divertida jugant a respondre preguntes relacionades amb les assignatures que estan cursant o que ja han superat, com a complement a l’estudi monòton i individual. Una altra de les virtuts del joc és que genera informació útil sobre l’èxit de l’aprenentatge, de manera que el professorat pot conèixer el grau de dificultat de les preguntes, amb vista a millorar la docència d’aquests continguts

“El que pretenem és combinar la popularitat de les aplicacions de jocs online i aplicacions mòbils amb els coneixements acadèmics universitaris. Amb ‘Akamu’ els estudiants es desafien en duels i responen amb preguntes sobre temes de cursos actuals i anteriors, en una dinàmica col·laborativa, perquè tant docents com estudiants aporten contingut a l’app”, diu Amador.

El joc “assoleix els requisits de la convocatòria Unite4Future perquè aposta per la diversitat, és inclusiva i motiva l’aprenentatge amb una experiència digital”, conclou Amador, que reconeix el gran potencial de l’app per ser utilitzada abastament en l’àmbit universitari. El Premi, que consisteix en una estada a la Universitat de Lisboa per als estudiants guanyadors, es va lliurar el 29 de novembre en el marc de la trobada del 4t Diàleg Unite!, que acull la UPC al Campus Diagonal Nord de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa