MónTerrassa
Nou impuls per El Casalet de Rubí de Càritas Terrassa

Càritas Diocensa de Terrassa ha rebut el suport de la Fundació ”la Caixa”, a través de CaixaBank, per al projecte de El Casalet, projecte que es porta a terme al municipi de Rubí des de fa 26 anys.

El Casalet és un espai familiar nascut amb l’objectiu de donar suport a famílies en risc d’exclusió social amb dificultats de vinculació amb els fills. És un espai d’acollida i de formació adreçada a famílies amb fills petits en situació de risc i d’exclusió social, a les quals se’ls ofereix suport en la seva tasca com a mares, pares, oferint eines per desenvolupar un vincle sa entre els fills i els pares.

Exclusió social i infància

Es porta a terme amb la intervenció directa d’una professional, que a més realitza tasques de coordinació i relacions amb els diferents recursos i serveis de la població, un grup de voluntàries i una treballadora social que fa les entrevistes de seguiment a les families i un grup de voluntàries que donen suport a l’hora de la cura dels nadons.

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d’oficines de CaixaBank, la major d’Espanya amb presència a 2.200 municipis, pot detectar les necessitats locals i fer costat a la Fundació ”la Caixa” en la canalització de les ajudes econòmiques dirigides a les entitats socials.

Entre els anys 1999 i 2021, el el Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials ha impulsat 4.370 projectes a Catalunya, a través dels quals s’ha atès 888.672 persones, amb una aportació acumulada de 94,17 milions d’euros. El 2022, a través de les oficines de CaixaBank, es va contribuir a impulsar 5.624 projectes socials de 5.041 entitats.

La Lluita contra la pobresa i l’exclusió social és una de les línies prioritàries de la Fundació, especialment quan els projectes que es presenten estan fonamentats en el Desenvolupament social i educatiu de la infància i l’adolescència en situació de vulnerabilitat i de les seves famílies, com és el cas d’El Casalet de Rubí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa