MónTerrassa
L’imperi de Manuel Lao s’estén: construcció, alimentació i hotels de luxe

L’imperi del terrassenc Manuel Lao s’estén i sembla no tenir fi, ara amb inversions en els sectors de construcció, alimentació i hotels de luxe. Aquesta setmana, la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha comunicat que Nortia Capital, holding d’inversions propietat de l’empresari egarenc, ha entrat dins de l’accionariat de l’espanyola Sacyr, amb un 3,05% del capital. El principal accionista és la petrolera Disa, amb un 14,6%, seguit de José Manuel Loureda, fundador de la constructora (8,3%), i Grupo Fuertes (6,3%). Goldman Sachs, Beta Asociados, Norges Bank i Covalis.

D’aquesta manera, es converteix en un dels principals inversions del grup de concessions de gestió d’infraestructures, construcció i sector immobiliari, i manté una de les branques inversores que ha iniciat, amb una aposta per la sostenibilitat i les infraestructures. Cal recordar que, a més, compta amb una participació del 8,16% de Merlin Properties -una de les principals companyies immobiliàries que cotitzen a la Borsa espanyola-, una inversió considerada “estratègica i de llarg recorregut”.

Amb aquesta compra, el holding continua l’expansió notable que ha dut a terme en els darrers mesos, amb diversos anuncis d’inversions en els sectors d’alimentació sostenible, energies renovables, residències de tercera edat o hotels. El setembre, es donava a conèixer que Nortia Capital s’unia al projecte d’un fons tecnològic dedicat al “food service”, acompanyat per dos gestors considerats estrella, Henry McGovern (d’AmRest) i Steven Winegar (cofundador del Grup Zena, Megafood i Restauravia).

Però no s’acaba aquí. Al mes d’octubre, Nortia va saltar a les notícies per dues apostes més. La primera, a través de la gestora independent KC Impact, de la qual Nortia li dona suport, i que anunciava que es feia amb l’acord per adquirir una part d’Aguas de Navarra, societat concessionària encarregada de la construcció i explotació de les infraestructures de reg del Canal de Navarra. La segona, encara més important per la seva implicació directa, l’anunci d’acord amb el grup hoteler Pulitzer per crear una companyia especialitzada en hotels boutique urbans, és a dir, basat en un model de negoci d’hotels de luxe -amb interiorisme cuidat i servei personalitzat- distribuïts en ciutats espanyoles i europees.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa