MónTerrassa
Ignasi Ribó (West Side): “El Vallès s’ha de potenciar molt més en esdeveniments”
  • CA

West Side Events és una empresa d’esdeveniments plurals formada per joves emprenedors terrassencs que va néixer fa poc més de tres anys. Aquest darrer més, West Side Events ha organitzat l’Oktoberfest Vallès, una festa que ha rebut molt bona resposta per part de la ciutat i ha superat totes les seves expectatives. Desenes de milers de persones van passar pel Recinte Firal de Terrassa a celebrar la festa de la cervesa i van poder conéixer l’essència de l’empresa, que sens dubte ha fet un salt enorme amb aquest esdeveniment. Món Terrassa ha parlat amb Ignasi Ribó, membre de West Side, per conéixer de primerà mà el projecte de l’Oktoberfest Vallès, la trajectòria de l’empresa i revelar quines son les properes activitats ja preparades. 

Fa unes setmanes va tenir lloc l’Oktoberfest Vallès. Quina valoració feu de la festa des de l’organització de West Side?

Estem molt contents. Ha estat el primer any, i hem tingut unes sensacions molt positives, tant a nivell d’assistència com opinions de la gent que ens han arribat. Ens pensàvem que passarien 10.000 persones i han acabat passant uns 13.000 assistents, que ja és bastant més, i ja tenim ganes d’encarar el segon. Pensem que a nivell terrassenc també hem tingut una bona imatge. 

Això significa que teniu pensar tornar l’any que ve?

Sí, la idea és que sí. Ara just ho estem començant a parlar, perquè hem de mirar un tema de dates amb l’Oktoberfest de Barcelona, ja que ens agradaria intentar buscar una formar de no solapar-nos, de tal manera que si hi ha algú que vulgui anar als dos, pugui anar als dos. No és per fer-nos mal, sinó al contrari, trobar maneres perquè es puguin celebrar els dos esdeveniments. 

Com va sorgir la idea de celebrar aquesta festa?

La idea va sorgir perquè vam anar a l’Oktoberfest de Barcelona i ens va agradar moltíssim l’experiència. Amb la nostra empresa sempre estem intentant buscar esdeveniments que siguin una experiència diferent per la gent -ho hem intentat fer amb altres festes més locals i més petites- i amb aquesta vam pensar que seria una oportunitat gran perquè la gent del Vallès pogués celebrar un Oktoberfest aquí, és a dir, sense haver de desplaçar-se fins a Barcelona. 

Quant de temps us ha portat organitzar aquesta festa? Des de quan la porteu planejant?

Vam començar a parlar-ho a mitjans de juliol, la primer trucada a l’Ajuntament de Terrassa va ser per aquelles dates. Va ser llavors quan vam començar a preguntar per informar-nos sobre els temes legals que s’havien de complir, els requisits que ens demanaven, i també si era viable o no fer el projecte, perquè just al juliol estàvem amb una situació de pandèmia més greu i no sabíem si podíem encarar-lo o no. 

Us ha afectat l’evolució de la pandèmia al projecte?

Tres dies abans de començar es va ampliar al 100% l’aforament i una setmana abans van obrir les discoteques. Això ens va anar molt bé perquè la gent va venir a l’Oktoberfest molt més segura. A més la festa no es tractava d’una discoteca, sinó d’un esdeveniment a nivell gastronòmic i de beure asseguts. La gent podia ballar al voltant de la taula, però no hi havia una aglomeració gran de persones com en una discoteca, per això pensem que ens ha anat molt bé a nosaltres i també a la resta de la ciutat per assimilar l’obertura de l’oci nocturn.

Centrant-nos en la vostra empresa, què és West Side? Com us definiríeu?

Som una empresa d’esdeveniments plurals. No tenim un concepte definit de festa o d’esdeveniments perquè ens agrada molt la pluralitat d’esdeveniments, ja sigui des d’un bar musical, una festa de Cap d’Any, la festa d’Oktoberfest, o una festa Après-ski. La nostra idea és explorar amb diferents conceptes, i els que funcionen i veiem que agraden més a la gent, els explotem, els fem grans i ho portem en un públic més ampli. És el que hem trobat ara amb l’Oktoberfest i el que volem fer per Cap d’Any. 

Com has comentat, des de que vau néixer fins ara heu anat organitzant diverses festes. Quina ha estat la celebració que ha tingut més èxit?

A nivell de facturació l’Oktoberfest, sens dubte, perquè és per la que ha passat més gent. Però a nivell personal, estem molt contents sobretot de la festa que vam fer d’Après-ski. No va ser la que va tenir més èxit a nivell d’assistència, però si la que va tenir més feedback. L’Après-ski és un festa que es fa després d’esquiar, i vam pensar que aquelles persones que no saben esquiar o no els hi agrada, mai podrien assistir i gaudir d’una festa d’aquest tipus, i ens vam preguntar “Perquè no la fem aquí?” Perquè no diem que la gent vingui disfressada com si acabés de sortir de les pistes d’esquí i decorem tot com si estiguéssim a Val Thorens?”. Ho vam organitzar, i a tothom li va fer molta gràcia, va ser una festa on la gent s’ho va passar molt bé. Aquesta festa és probablement de la que estem més orgullosos a nivell personal. Va ser una festa més íntima, l’any que ve ja la volem fer a un nivell més gran. 

Com i perquè va néixer West Side?

Som un grup d’amics que ens vam conéixer durant l’ESO gràcies a l’hoquei, érem un equip d’hoquei en un torneig solidari d’aquí Terrassa. El nom el vam agafar perquè ens agradava molt la pel·lícula d’Ali G, on deia que “el oeste mola más” i per això ens vam dir West Side. A partir d’aquí vam crear el grup i vam començar a reunir-nos i a quedar. Fa tres anys, cap el 2016, vam organitzar la nostra primera festa. La vam organitzar per recollir diners, perquè a un amic li va caure una multa on alguns de nosaltres també estàvem implicats i no teníem com pagar-la. Vam reunir 80 persones i vam acabar perdent diners, en aquest sentit no va anar bé, però a la gent li va agradar molt la idea que vam muntar. A través d’aquí, la gent ho va entendre com un nou concepte d’esdeveniments, es va crear una comunitat. Moltes persones ens han anat acompanyant al llarg d’aquests anys en aquestes festes que cada vegada s’han anat fent més grans. I al principi van començar amb això, un nucli de persones que li va encantar el projecte, i ha seguit sent fidel a tot el que hem anat fent. Gràcies a aquesta fidelitat vam poder seguir fent esdeveniments, ens hem adonar que ens agradava molt i que la gent s’ho passa molt bé. Després d’aquesta primera impressió fa tres anys, vam organitzar un Cap d’Any, on van venir 300 persones, i a partir d’aquí hem anat seguint poc a poc.

Quants sou a l’equip d’organització West Side?

Nosaltres som 11 persones a l’organització, on cada persona té assignat un rol. A mida que ens hem anat fent grans, però, cadascú ha anat acabant els estudis o dedicant-se a allò que li agrada, és per això que en aquest últim esdeveniment -que necessitava mes hores, gairebé una jornada completa- hem pogut estar-hi unes 6 persones, la meitat del grup. Per exemple, ara estem en un altre projecte on s’hi han sumat dues persones més. Depèn de quin projecte, treballem uns o altres. Amb el temps ens hem adonat que el que tenim ho podem fer molt més gran i que podem potenciar el Vallès en esdeveniments. La comarca no és com Barcelona -on hi ha el brunch, el row i altres esdeveniments-. Pensem que el Vallès Occidental no està prou explotat en aquest sentit i s’ha de fer. 

Heu hagut d’invertir molt en termes econòmics? Veieu beneficis?

A les primeres festes vam perdre diners. També perquè érem 11 i els costos quedaven més dividits, però tothom aportava alguna cosa al projecte. Les primeres festes perdíem o igualàvem. Hem hagut de fer inversions de la nostra butxaca, sí. Fa dos anys, per exemple, vam passar a muntar les West Side Sessions a Can Bondia, i el segon any d’aquestes Sessions vam haver de posar 20.000€. L’Oktoberfest també implicava una inversió d’aquest nivell, però ara ja hem anat a buscar inversors privats, amb alguns patrocinadors i col·laboradors. 

Quina és la vostra principal font d’ingressos?

Les entrades i les consumicions. Depèn de l’esdeveniment, però normalment és la venda d’entrades i les consumicions. 

Heu comentat que ja teniu ganes del pròxim Oktoberfest. Apart d’això, teniu altres activitats pensades de cara al futur?

Actualment estem preparant el Cap d’Any. Estem pensant de preparar dos esdeveniments alhora, és a dir, fer un Cap d’Any doble, però encara ho estem valorant. Ja havíem fet una celebració de Cap d’Any just abans de la pandèmia on hi van assistir 800 persones fent sold out els primers 5 dies. Ara la idea és fer-ne un altre. Un el farem segur, i estem pensant de fer el segon en un altre lloc, tal i com t’explico, per ampliar el públic i demostrar-nos que podem adquirir noves àrees geogràfiques. A part d’això, també estem valorant un altre Après-ski i volem preparar també un festival de música. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa