MónTerrassa
Humana recupera 418 tones de tèxtil al Vallès Occidental
Procés de classificació de la roba dipositada en els contenidors Humana
Procés de classificació de la roba dipositada en els contenidors Humana | Humana

!--akiadsense-->

Humana Fundación Pueblo para Pueblo, organització que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda local al territori més proper, ha recuperat 428,5 tones de tèxtil usat al Vallès Occidental al primer semestre del 2019 amb una finalitat social i ambiental. Aquest registre equival a 866.000 peces de roba que seran reutilitzades o reciclades i veuran allargat el cicle de vida útil.

Les donacions procedeixen dels contenidors verds situats en llocs de fàcil accés on s’hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de llar que ja no s’utilitzen, però estan en bon estat i poden tenir una segona vida. El servei és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i tractament de residus urbans.

L’entitat recull la roba a una vintena de municipis. A la demarcació de Terrassa, on recull més roba és, en primer lloc, a Sant Cugat del Vallès on ha recollit aquest 90 tones aquest primer semestre. En segon lloc, es troba Rubí, amb 60,7 tones. I en tercer lloc, Terrassa, amb 4,7 tones. Cal dir que a Terrassa, a part de l’entitat Humana amb els seus contenidors verds, és més habitual veure els contenidors taronges de recollida de roba. N’hi ha una quarantena i són gestionats per la Cooperativa Roba Amiga.

Malgrat que la gran part de la roba que els catalans rebutgem és susceptible de tenir una segona vida, només un 12% es recupera selectivament per un gestor autoritzat per a promoure’n la reutilització o reciclatge, segons l’Agència de Residus de Catalunya. La roba dipositada en els contenidors d'Humana té dues destinacions: el 85% es tracta a la planta de preparació per a la reutilització de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa