MónTerrassa
Humana recupera 418 tones de tèxtil al Vallès Occidental
  • CA
Procés de classificació de la roba dipositada en els contenidors Humana
Procés de classificació de la roba dipositada en els contenidors Humana | Humana

!--akiadsense-->

Humana Fundación Pueblo para Pueblo, organització que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda local al territori més proper, ha recuperat 428,5 tones de tèxtil usat al Vallès Occidental al primer semestre del 2019 amb una finalitat social i ambiental. Aquest registre equival a 866.000 peces de roba que seran reutilitzades o reciclades i veuran allargat el cicle de vida útil.

Les donacions procedeixen dels contenidors verds situats en llocs de fàcil accés on s’hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de llar que ja no s’utilitzen, però estan en bon estat i poden tenir una segona vida. El servei és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i tractament de residus urbans.

L’entitat recull la roba a una vintena de municipis. A la demarcació de Terrassa, on recull més roba és, en primer lloc, a Sant Cugat del Vallès on ha recollit aquest 90 tones aquest primer semestre. En segon lloc, es troba Rubí, amb 60,7 tones. I en tercer lloc, Terrassa, amb 4,7 tones. Cal dir que a Terrassa, a part de l’entitat Humana amb els seus contenidors verds, és més habitual veure els contenidors taronges de recollida de roba. N’hi ha una quarantena i són gestionats per la Cooperativa Roba Amiga.

Malgrat que la gran part de la roba que els catalans rebutgem és susceptible de tenir una segona vida, només un 12% es recupera selectivament per un gestor autoritzat per a promoure’n la reutilització o reciclatge, segons l’Agència de Residus de Catalunya. La roba dipositada en els contenidors d'Humana té dues destinacions: el 85% es tracta a la planta de preparació per a la reutilització de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa