MónTerrassa
El Homrani: “La prioritat de Treball és que els ERTO no acabin sent ERO”
  • CA
El conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir el Homrani, en la seva visita a Foment de Terrassa
El conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir el Homrani, en la seva visita a Foment de Terrassa | ACN

!--akiadsense-->

El conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir el Homrani, ha valorat positivament la baixada d’atur del setembre, però alerta que no són les “dades habituals” i que venen donades “per un agost molt dolent”. En una visita a Foment de Terrassa, ha fet una valoració positiva de la reducció de l’atur al setembre en 2.441 persones, però ha advertit que “no són les dades habituals d’un setembre” i creu que “estem davant d’una situació excepcional”, ja que “venim d’un agost molt dolent”. De fet, considera que la dada “més real” en relació al mercat laboral és que “s’han perdut més de 100.000 llocs de treball en al comparativa interanual”. Això vol dir, segons ell, que “cal prendre consciència que estem en plena situació de pandèmia, que té una afectació molt gran al mercat laboral” i que “cal seguir generant les màximes certeses possibles”.

El conseller ha lligat el futur econòmic i del mercat de treball amb l’evolució de la pandèmia i ha deixat clar que “dependrà de la capacitat que tinguem tots de fer front al virus”. “Quan som capaços de controlar la pandèmia tenim més seguretat econòmica i la situació pot ser positiva”, ha expressat El Homrani, que ha apuntat que “hem de ser conscients que si mantenim el control de la pandèmia tindrem més fortaleses i oportunitats”.

D’altra banda, el titular de Treball ha valorat positivament que s’hagi arribat a un acord per allargar els ERTO fins al 31 de gener, tot i que ha lamentat les maneres en com s’ha fet: “no es pot esperar fins a l’última nit perquè les empreses i els treballadors necessiten tenir certeses i garanties”. El Homrani, però, ha demanat que aquesta figura es pugui estendre més enllà del gener del 2021 perquè “dona estabilitat per seguir treballant i mantenir l’ocupació”. De fet, ha dit que el principal objectiu del Departament ara mateix és que “els ERTO no es converteixin en ERO”.

Polítiques actives d’ocupació

Chakir el Homrani ha visitat aquest divendres el Foment de Terrassa i s’ha reunit amb els agents econòmics i socials de la ciutat. El conseller ha destacat que han tractat un àmbit “clau”, com són les polítiques actives d’ocupació. En aquest sentit ha apuntat que la retallada del Ministeri de Treball en les polítiques actives d’ocupació al final serà inferior a la previsió inicial i la retallada no serà de 215 MEUR sinó de 86. “Segueix sent una retallada, però per via del SOC podrem donar resposta a aquestes polítiques que fem de la mà dels Ajuntaments i els agents econòmics i socials”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa