La Guia Michelin 2025 ha escollit en la categoria de “Restaurants Recomanats”, un establiment de Terrassa. Aquesta setmana s’ha donat a conèixer quins establiments entraven en la prestigiosa guia, en un acte que ha estat dirigit per Royal Bliss, encarregada de lliurar les plaques de reconeixement, i dirigit per Eugeni Alemany.
Aquesta és la tercera edició d’aquesta distinció, que suposa una plataforma de reconeixement de la importància d’aquests establiments en les seves respectives ciutats i municipis, on tenen un paper clau tant des del punt de vista econòmic com social. Es tracta d’una placa que constitueix un símbol d’identificació per als restaurants i reconeix una cuina i un servei de qualitat, i alhora s’allunya de l’elitisme -és a dir, no a l’abast de qualsevol butxaca- que acompanya els restaurants reconeguts amb Estrella Michelin.
L’esdeveniment també ha comptat amb la participació de Miguel Pereda, director Comercial i de Màrqueting de la Guia MICHELIN a Espanya i Portugal; Begoña Rodrigo, xef Estrella MICHELIN i propietària del restaurant La Salita (València); Ismael Martínez, xef del restaurant Recomanat Nou Manolín (Alacant); Chechu González, xef del restaurant Recomanat María de la O (Màlaga); la bartender Adriana Chía; Rubén Casado, director de Desenvolupament de Negoci de Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) Iberia; i José Gómez, director Comercial de l’Àrea Est de CCEP.
La Bodeguilla, un restaurant amb 50 anys d’història
A Catalunya, s’han elegit un total de 146 locals, que se sumen als 606 procedents d’altres regions de l’Estat. I només un d’ells es troba a la capital vallesana. Es tracta del restaurant La Bodeguilla, situat al carrer de les Cosidores, número 1, al barri de Sant Pere Nord. Aquest negoci familiar va ser fundat l’any 1975, de la mà de Ramón Bravo, focalitzat en un celler de vins. El seu fill, Manuel Bravo, va fer un gir de 180º i va obrir el ventall creant un bistro, ja a meitat dels anys vuitanta. I des de fa uns anys, és la tercera generació, en Manel i l’Anna qui han recollit el testimoni i mantenen l’esperit d’un restaurant amb una bona carta de vins i uns plats de cuina innovadora, tradicional i també de mercat.