MónTerrassa
El problema dels habitatges de Terrassa és l’envelliment i deteriorament
  • CA
x
Palet, president de GCV, i Vega, alcaldable pel PSC | CECOT

El cap de llista pel PSC a les eleccions municipals del 26 de maig i actual alcalde, Alfredo Vega, s’ha reunit amb els representants del Gremi de la Construcció del Vallès (GCV) per presentar el projecte polític del PSC en referència als aspectes urbanístics de la ciutat. Durant la trobada, el president del Gremi, Toni Palet, li ha lliurat un document amb una sèrie de propostes destinades a promoure l’activitat de la construcció i l’ordenació del sector.

L’alcaldable pel PSC ha centrat la seva intervenció destacant el creixement urbà que ha experimentat Terrassa des que el 2003 es va aprovar el POUM, concretament, ha crescut en 30.000 habitants. Alfredo Vega ha exposat un programa que s’emmarca en una agenda que té com a horitzó el 2030 i en la qual destaquen aspectes d’eficiència energètica, com el canvi de les lluminàries de l’enllumenat públic per làmpades led. També ha destacat la necessitat de desenvolupar els polígons industrials i el potencial industrial que té Terrassa pendent de desplegar-se en els PAEs d’Els Bellots i Palau Sud-Can Guitard. Des del punt de vista urbanístic, l’alcalde va indicar que estan treballant en el nou Pla de l’Habitatge 2019-2026.

El president del Gremi, Toni Palet, va senyalar que el principal problema que té el parc d’habitatges de Terrassa és el progressiu envelliment i deteriorament que obliga a reformar-lo per adaptar-lo a la normativa vigent. És per això, que considera necessari impulsar les Inspeccions Tècniques d’Edificis (ITE) per detectar els problemes més crítics i cercar les solucions adients. El GCV ha elaborat un document on es proposen un seguit d’actuacions per facilitar als propietaris les reformes que es derivin de les ITE. Una altre aspecte crític per al sector és el de l’intrusisme. El GCV creu que per lluitar contra l’economia submergida que hi ha al sector és necessari recuperar la figura del nomenament de contractista que evitaria que els particulars poguessin accedir a les llicències d’obres que després executen tercers que no compleixen amb la normativa vigent en matèria de prevenció de riscos, fiscalitat i laboral.

Durant la reunió, també es van tractar altres aspectes que afecten l’urbanisme de la ciutat i al sector de la construcció. Es van referir als problemes d’interpretació de la normativa que fan tècnics municipals durant la tramitació de les llicències i que en retarden la concessió i també es va parlar del planejament urbanístic i de la necessitat de revisar i actualitzar el POUM.

Tant l’alcalde com el president del GCV van estar d’acord en la necessitat d’impulsar la Taula Tècnica que es va tornar a reunir l’octubre passat després de molt anys d’inactivitat. Aquest instrument es valora molt positivament per ambdues parts, i tot i que no ha tornat a convocar-se, es considera que és el marc més adient per tractar i trobar solucions als reptes presentats durant la reunió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa