MónTerrassa
El Golf El Prat de Terrassa treu pit amb el seu gran projecte fotovoltaic
  • CA

El Real Club de Golf El Prat, ubicat a Terrassa, ha apostat molt fort per a les energies renovables. El projecte fotovoltaic que té previst posar en marxa abans que acabi l’any és de grans dimensions, tals que es convertirà en el més gran de tots els camps de golf de Catalunya. I és que comptarà amb 574 mòduls i una potència de 260 kW, molt superior a la resta d’instal·lacions.

Aquest divendres, el cònsol general de la Xina a Barcelona, Zhu Jingyang, i el secretari d’Acció exterior de la Generalitat, Gerard Figueras, han visitat l’equipament per veure de primera mà com s’estan instal·lant les plaques solars a la coberta de l’edifici. El projecte ha estat adjudicat a l’empresa d’enginyeria Chint Energy, filial a l’Estat del gegant asiàtic Chint.

Plaques solars instal·lades a la coberta del Real Club de Golf El Prat | Cedida

Inversió amortitzada en 5 anys

El president del RCGP, Pancho Scrhöder, ha explicat que aquesta iniciativa va més enllà de les plaques solars, ja que s’engloba en un pla estratègic anomenat “golf sostenible”, que inclou també la depuració de l’aigua i l’estalvi energètic. El Prat té previst aconseguir amortitzar la inversió inicial en menys de 5 anys, gràcies també a la reducció de l’IBI que estableix l’Ajuntament de Terrassa per incentivar l’aposta per les renovables. I és que preveuen un estalvi del 40% en la factura elèctrica. Per això esperen que “tingui un efecte multiplicador en les empreses del Vallès i que s’extrapoli a tot Catalunya”, ha sentenciat Jordi Cardoner, conseller de Chint Energy.

El Cònsol ha lloat l’empresa Chint Energy perquè “representa el futur. Ofereix solucions d’energia renovable per superar el desafiament del canvi climàtic”, mentre que el representant del govern català ha qualificat de “projecte guanyador”, tenint en compte “el preu actual de l’energia, demostra que és possible, amb inversions i condicions molt raonables, produir energia neta i estalviar en costos”. I afirma que es posarà d’exemple cap a altres clubs que vulguin seguir el mateix camí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa