MónTerrassa
Les fundacions de les antigues caixes d’estalvis destinen 69,7 MEUR a l’obra social

Les fundacions de les antigues caixes d’estalvi van destinar 69,7 milions d’euros a projectes d’obra social a Catalunya durant l’any 2019, un 13,3% més respecte a l’exercici anterior. Segons l’informe d’activitat del sector que cada any publica el Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat, les fundacions van dur a terme un total de cent projectes que van arribar a gairebé tres milions de persones a tot Catalunya. Durant els últims sis anys, les entitats han invertit fins a 354,4 MEUR i la despesa en obra social s’ha incrementat cada any. Per la secretària d’Economia de la Generalitat, Natàlia Mas, “les dades posen de manifest que la tasca de les antigues caixes d’estalvi continua molt viva a Catalunya”.

Gairebé la meitat de la despesa (32,6 MEUR) es va destinar a projectes d’assistència social i cooperació per al desenvolupament. Els projectes centrats en l’àmbit de l’educació i la cultura van sumar 29,4 MEUR, mentre que les activitats a la difusió i protecció del patrimoni natural i del medi ambient van disposar de 4,1 MEUR. Finalment, 3,5 MEUR van anar per a projectes al foment de la recerca i el pensament crític.

Pel que fa a la distribució per entitats, la Fundació Catalunya-La Pedrera va destinar a obra social a Catalunya un 58% sobre el total agregat. En segona posició apareix la Fundació Especial Antiga Caixa Terrassa, amb un 33,6%, mentre que la resta representen un percentatge inferior. Es tracta de la Fundació Pinnae (3,1% del total), la Fundació Iluro (2,1%), la Fundació Especial Antiga Caixa Sabadell 1859 (1,8%), la Fundació Especial Antigues Caixes Catalanes de Manlleu, Sabadell i Terrassa (0,9%) i la Fundació Especial Antiga Caixa Manlleu (0,5%).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa