MónTerrassa
FOTOS | S’inaugura el nou Centre Logístic de Biomassa a Terrassa
  • CA
El nou Centre Logístic de Biomassa està ubicat a Els Bellots | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Aquest estiu es posa en marxa el nou Centre Logístic de Biomassa Comarcal, ubicat al polígon industrial d’Els Bellots a Terrassa, en el marc del projecte Boscos del Vallès de prevenció d’incendis a partir de la dinamització del mercat de la biomassa forestal al Vallès Occidental. L’acte d’inauguració del nou Centre ha tingut lloc aquest dimecres, en què també s’han signat els primers convenis d’alta com a usuaris per part de diferents ajuntaments de la comarca.

El Centre Logístic permetrà gestionar la fusta dels boscos vallesans, de quilòmetre zero, i transformar-la en estella que alimentarà inicialment les dues calderes de biomassa que s’han posat en marxa aquesta primavera en equipaments supramunicipals: a la Universitat Autònoma de Barcelona i al Consorci Sanitari de Terrassa.

El Centre Logístic és una de les tres potes del projecte Boscos del Vallès a nivell d’equipaments. A ple rendiment pot mobilitzar fins a 9.500 tones de fusta verda que suposa el 25% del creixement vegetatiu anual de la superfície de pi blanc de la comarca. Pot emmagatzemar 9.500 tones de fusta en rol i té una capacitat de producció d’estella de 6.650 tones anuals. Ha suposat una inversió de 500.000 euros.

Tot plegat ens permetrà dues coses: incentivar un mercat privat de compra venda de fusta –tenint en compte que el 89% de la superfície forestal és privada– i generar un impacte positiu en els boscos i en la prevenció d’incendis. A més, també es fomenta un nou model econòmic basat en l’economia circular.

A l’acte d’inauguració hi ha assistit el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez; l’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega; el conseller delgat de Boscos del Consell Comarcal, Josep Beltran; alcaldes i alcaldesses de diferents municipis de la comarca, representants dels propietaris forestals i representants de l’empresa concessionària UTE Boscos del Vallès que gestiona el Servei, entre d’altres persones.

L’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega ha destacat que “aquest projecte permet treballar per conservar els boscos aprofinant el que ells mateixos generen. També ens obre noves oportunitats laborals i és un element clau en la prevenció d’incendis”. Per la seva banda, el gerent de la UTE Boscos del Vallès, Raimon Mariné, ha desatcat que “en aquests moments al Centre Logístic ja hi ha fusta de Castellar del Vallès i de Sabadell i les properes setmanes se n’incorporarà de municipis com Rubé, Terrassa i Sentmenat”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Aurell a juliol 12, 2018 | 09:52
    Aurell juliol 12, 2018 | 09:52
    Molt interessant el tema. I pel que veig a les fotos, a la mateixa hora que ahir ERC-TEC forçaven un ple per debatre el drama dels residus, el portaveu de CiU estava de bolo amb l'alcalde... revelador.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa