MónTerrassa
Formacions a Terrassa per aprendre com invertir en startups
  • CA

Davant de l’auge d’startups que busquen finançament entre empreses i particulars, des de l’Ajuntament de Terrassa s’ha considerat necessari dur a terme un cicle de formacions per explicar en què consisteix i quins aspectes cal tenir en compte abans de fer-ho. Les sessions estan impulsades des del Servei d’Innovació, dins del programa “‘Projectes de Valor per Terrassa’ (ValorTRS), un projecte que facilita la cerca de finançament privat i la col·laboració amb empreses a projectes innovadors d’alt impacte social o medi ambiental i arrelats al territori.

Amb els darrers anys han aparegut diferents plataformes amb centenars de startups que es donen a conèixer. Per posar-ho més fàcil als possibles inversors, aquestes sessions formatives permetran conèixer més a fons tots els aspectes operatius, legals i financers que cal tenir en compte. Així doncs, el cicle està pensat per familiaritzar les persones interessades, des de les empreses o com a particulars, amb els conceptes més importants i les millors pràctiques que cal tenir en compte a l’hora d’analitzar, negociar i formalitzar aquest tipus d’inversió, ja que aquesta comporta riscos i la seva operativa té aspectes legals i financers que poden generar dubtes, especialment en aquelles persones que no dominen aquests àmbits.

Sis sessions presencials

Aquest cicle de sessions presencials, que es durà a terme entre el 23 de febrer i el 6 d’abril, consisteix en sis sessions teòric pràctiques conduïdes per especialistes de Delvy, una assessoria jurídica i financera especialitzada en startups i empreses innovadores. El cicle finalitzarà amb una setena sessió en que les persones participants podran simular la negociació d’una ronda d’inversió posant en pràctica els coneixements adquirits.

Aquesta formació està 100% subvencionada i dona la possibilitat d’assistir, prèvia inscripció, a cadascuna de les sessions monogràfiques de manera individual. Les persones interessades poden inscriure’s a través d’aquest enllaç. Per a més informació, es pot consultar el programa de sessions a la web o posar-se en contacte amb [email protected].

El regidor d’Innovació, Pep Forn, ha manifestat que el projecte “dona resposta a diferents ODS i que treballa per a una promoció econòmica creadora de valor i impacte social. Entenem que un aspecte bàsic per a rendibilitzar exitosament el programa és abordar un aspecte fonamental i bàsic: el de l’obtenció de finançament. I per aconseguir-lo necessitem també un coneixement profund i nítid des de la perspectiva de la inversió”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa