MónTerrassa
Un fons de capital risc lidera l’ampliació de capital de 4,3 milions a Pastissart

El fons de capital risc de l’Institut Català de Finances (ICF) ha liderat una ampliació de capital de 4,3 milions d’euros a l’empresa catalana Pastisart, especialitzada en l’elaboració de productes de brioxeria. Amb la inversió, la companyia ha adquirit una planta del Grupo SIRO a El Espinar, a Segòvia. Amb l’operació, l’ICF s’incorpora a l’accionariat de l’empresa, una situació que la consellera delegada de Pastisart, Nuria Betriu, valora positivament.

“Permet afrontar el creixement de la companyia amb confiança, aporta coneixement i expertesa al projecte i reforça el pla estratègic pels propers anys”, ha dit.El fons de capital risc de l’Institut es diu ICF Capital Expansió II i està dotat amb 50 milions per centrar-se en empreses catalanes amb volums de facturació a partir dels 10 milions d’euros i resultats positius que tinguin projectes de creixement a través de la internacionalització o l’increment de l’activitat productiva, o amb previsió d’adquisició de companyies.

Pastisart va néixer el 1990 com a iniciativa des les famílies Nieto, Novell i Brugueras, i té la seu central a Terrassa, un centre productiu a Roda de Berà (Tarragona) i un altre a El Espinar (Segovia). L’empresa té més de 400 treballadors i una producció de més de 30.000 tones de producte l’any.

El 2018, l’empresa va facturar 42 milions d’euros i un confia tancar el 2020 amb una facturació d’uns 73 milions d’euros. L’adquisició de la unitat productiva a Segovia s’ha finançat amb l’ampliació de capital on ha participat l’ICF però també altres socis de la companyia, l’equip directiu i inversors financers, i a través de deute bancari.

Nou comentari

Comparteix