MónTerrassa
Foment de Terrassa contractarà 39 aturats per a tasques de suport
  • CA
El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, a Foment de Terrassa
El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, a Foment de Terrassa | Rafel Casanova – BCF

!--akiadsense-->

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha visitat aquest divendres la seu de Foment de Terrassa -organisme municipal de gestió de polítiques actives d’ocupació-, on s’ha reunit, entre d’altres, amb el tinent d’alcalde i regidor de l’àrea de Promoció Econòmica, Isaac Albert; la gerent de Foment de Terrassa, Dolores Megias; i representants del SOC, Cambra, Cecot i sindicats UGT i CCOO. La trobada de treball ha servit per tractar la situació econòmica i laboral a Terrassa, la posada en marxa d’un pla de reactivació socioeconòmica per la covid-19, i la possibilitat d’una futura estratègia territorial pel desenvolupament econòmic i social de la ciutat.

El conseller ha destacat que les polítiques actives d’ocupació i la capacitat de diàleg social i de concertació entre els agents són “clau per donar resposta a la situació actual”. En aquest sentit, ha fet un reconeixement a Foment de Terrassa i a l’exercici que fan molts ajuntaments de Catalunya en promoció econòmica, amb el suport del SOC. Aquestes polítiques permeten “transformar el mercat laboral i ajudar a les persones”, ha destacat.

Planificar la reactivació econòmica

El passat mes de maig, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va posar en marxa un Pla de xoc per a l’ocupació: persones, empreses i territori per fer front a les conseqüències laborals i socials de la crisi sanitària de la covid-19 i l’Estat d’Alarma, amb una dotació de 59,29 milions d’euros. Una de les línies del pla de xoc és el suport a la planificació estratègica territorial per a la reactivació socioeconòmica. Es tracta d’ajuts directes a ajuntaments i consells comarcals, amb un pressupost total de 6,75 milions d’euros, per contribuir a la recuperació, dinamització i creixement de l’activitat econòmica al territori de manera estratègica i planificada, així com a la creació de llocs de treball de qualitat.

En el marc d’aquesta mesura extraordinària, Foment de Terrassa es beneficia d’una subvenció a través del SOC de 103.200 euros per a la contractació durant un any de tres persones tècniques: una per a la coordinació del pla de reactivació socioeconòmica de Terrassa, una altra per a la dinamització del sector del comerç i restauració de la ciutat, i una tercera dedicada a la consolidació del teixit empresarial i industrial.

Una altra línia del pla de xoc covid del Departament és el suport a la contractació de persones aturades. Inclou una línia dirigida a persones inscrites com a demandants d’ocupació a partir del 16 de març de 2020, i una altra dirigida a persones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació o subsidi ni ajuts. Ambdues línies estan destinades a les entitats locals perquè contractin 1.120 persones amb contractes de 9 mesos a jornada completa i accions de formació obligatòria dins de la jornada laboral. En aquest sentit, Foment de Terrassa ha rebut un total de 566.185 euros per a la contractació de 39 persones aturades que es dedicaran a tasques de suport a l’adequació d’edificis municipals; suport als serveis d’informació, inspecció i consergeria, i suport a la prestació de serveis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa