MónTerrassa
Les floristeries de Terrassa encaren el Sant Jordi amb optimisme moderat

Malgrat encara quedin dies per la diada de Sant Jordi d’enguany, les floristeries de Terrassa ja tenen encàrrecs de roses al llarg de tot el cap de setmana. El sector de les floristeries a la ciutat encara la campanya amb “optimisme moderat”, segons apunta la Unió de Floristes de Terrassa, tenint en compte que la diada cau en un dia festiu o l’impacte de l’increment d’algunes matèries com els papers o les espigues que s’utilitzen per decorar.

Aquest serà el segon any després de l’esclat de la pandèmia de la Covid-19 que es podrà passejar per la ciutat gaudint de les paradetes de llibres i roses, i entrar a les floristeries. Pel fet que el Sant Jordi d’enguany caigui en diumenge, els floristes preveuen un increment de vendes de les roses de major qualitat “ja que els compradors dediquen més estona a passejar amb més calma, sense les preses d’un dia feiner” i als professionals del sector els beneficia, explica el president de la Unió de Floristes, Carles Clapés.

La venda de roses es distribuirà al llarg del cap de setmana

En general, les floristeries agremiades confien que la venda de roses es mantindrà, però no estarà concentrada el diumenge, sinó que preveuen que sigui distribuïda durant el cap setmana, des del divendres fins el diumenge. “Ja tenim encàrrecs d’empreses i entitats que distribuiran roses als seus equips de treball o a clients el divendres 21 i el dilluns 24 d’abril, així que la venda final de la diada aquest any estarà menys concentrada en diumenge i tindrà una durada més àmplia”, apunta.

Tornar a olorar les roses sense una mascareta

Clapés conclou que “el fet de poder-nos alliberar de les mascaretes ajudarà a recuperar una experiència sensorial com és la basada en l’olfacte, tan bàsica per un producte com les flors i plantes naturals que comercialitzem.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa