MónTerrassa
Fleques de Terrassa s’adhereixen a l’aturada de llum pels alts preus

El Gremi de Flequers i Pastissers de Terrassa i Comarca s’ha adherit a la campanya “Sense llum no hi ha pa!” promoguda per la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequeres, on es demana a totes les fleques de Catalunya que apaguin la llum dels seus establiments durant 15 minuts demà 28 d’octubre, amb l’objectiu de denunciar l’encariment de preus.

L’aturada està convocada concretament per demà 28 d’octubre entre les 12:00h i les 12:15h del migdia. Es tracta d’una aturada que vol donar visibilitat a la situació crítica que està patint el sector “a causa de l’encariment desmesurat dels preus de l’energia i del risc imminent de tancament definitiu de moltes empreses si aquesta situació no es resol urgentment”, comuniquen.

Els preus posen en risc la continuïtat d’algunes fleques de Terrassa

La presidenta del Gremi Fanny Novell considera que “els forns, malgrat en puguem tenir algun de llenya, requereixen d’un alt consum d’energia elèctrica per poder funcionar i elaborar els productes que oferim”. En conseqüència, “l’impacte que té l’increment desmesurat del preu de l’electricitat és insostenible i està posant en risc la continuïtat d’alguns dels nostres negocis“. També ha volgut recordar que “el pa és un producte de primera necessitat i els marges que apliquem son molt ajustats per al producte bàsic”.

Dos establiments de dos sectors se sumen a l’aturada

S’han sumat a la iniciativa els establiments de dos sectors més com ho son la Unió de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters i la Unió de Floristes de Terrassa i Comarca, que han confirmat el seu suport i adhesió a l’apagada que realitzaran les fleques de la ciutat. Aquesta iniciativa neix a la Confederació Espanyola de Fleca, Pastisseria, Brioixeria i Afins (CEOPPAN) i té per objectiu posar en relleu les dificultats que tenen molts sectors davant l’encariment desmesurat del preu de la llum que pot provocar el tancament de molts comerços

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa