MónTerrassa
Flequers de Terrassa preveuen un Sant Joan amb molt bones vendes de coques

Flequers i pastissers de Terrassa preveuen una revetlla de Sant Joan amb molt bones de vendes de coques. Els establiments agremiats al Gremi de Flequers i Pastissers de la ciutat ja es preparen per repartir milers de coques de brioix amb crema o farcides de nata o trufa, entre moltes altres, amb productes de proximitat i totalment artesanes. La presidenta del Gremi, Fanny Novell, assegura a Món Terrassa que “és una de les festes que tothom celebra” i serà “una molt bona campanya”, enguany, amb uns preus de venda similars als de l’any passat.

La presidenta apunta que “tothom sempre respon molt bé a les diades” i encara més si es tracta de Sant Joan, una festa que tothom acostuma a celebrar menjant coca. A més, tot i que caigui en cap de setmana i algunes persones marxin, consideren que molta gent continuarà comprant les coques als establiments agremiats perquè son garantia de bona qualitat: artesanes, amb productes de proximitat i “acabades de fer”.

“No congelem res, tot es cou al mateix dia”, explica Novell. Cap de les fleques tenen stock, de tal manera que al llarg de tot el dia es van preparant i coent les coques i els productes per aquella mateixa jornada.

Coca de Sant Joan de Zaguirre Pastissers | Zaguirre Pastissers

Les coques mantindran uns preus similars als de l’any passat

Pel que fa a la butxaca dels clients, les coques mantindran uns preus similars als de l’any passat. “L’any passat va ser una bogeria perquè l’energia i les matèries primeres estaven disparades. Aquest any no pugen tant”, explica Fanny, qui assegura que les coques poden ser un o dos euros més cars, depenent del tipus que s’esculli.

És el cas dels pinyons, que tenen un preu molt elevat “i encara més si els compres aquí”, o el sucre, que s’està pagant un 50% més car. “Sí que poden apujar una mica els preus, però “no és significatiu”, subratlla.

Coca de Sant Joan de Zaguirre Pastissers | Zaguirre Pastissers

Les coques amb més èxit: la de brioix amb pinyons o amb crema

Les coques que més en venen son la de brioix amb pinyons, brioix i crema per sobre o farcida amb nata, crema o trufa. També es ven molt la de full o llardons. Enguany, la ‘coca gastronòmica’ o la ‘coca novetat’ serà una coca de lotus: de brioix farcida amb nata amb trossos de galetes de lotus.

La varietat de coques és també un afegit que valoren positivament els clients. I, en aquest sentit, hi ha hagut un canvi en els hàbits de consum. La presidenta del Gremi apunta que abans els clients en compraven una de mida gran. Ara, en canvi, se’n compren dos o tres de mida més petita per gaudir de diferents sabors i textures.

Comparteix

Icona de pantalla completa