MónTerrassa
Flequers i pastissers de Terrassa preveuen un molt bon Sant Joan
  • CA

El Gremi de Flequers i Pastissers de Terrassa preveu una campanya de Sant Joan molt bona per al sector. Després de dos revetlles de Sant Joan amb restriccions per la Covid-19, els establiments afronten amb optimisme la celebració d’enguany. A més, per dinamitzar encara més les visites als locals comercials, els comerços agremiats sortejaran entre els clients 26 sopars a la Taverna del Ciri.

“Les diades en general solen ser positives per a la nostra activitat”, explica la presidenta del Gremi de Flequers i Pastissers, Fanny Novell. “Els nostres clients mantenen la tradició d’encarregar les coques a les seves fleques de confiança i se les emporten allà on vagin a fer la celebració”.

A més, el consum de les coques solen remetre a retrobament familiar o amb amics, un aspecte que enguany “pren més rellevància després de dos anys de post-pandèmia amb restriccions”. En aquest sentit, es preveu que, si bé els dos darrers anys les coques encarregades eren de menor grandària, enguany tornin a servir-se coques de major mida: les de mig quilo i d’un quilo, per la possibilitat de reunir-se grups més nombrosos.

Sortejos per incentivar la venda de coques per Sant Joan

Per incentivar la venda de coques per la revetlla de Sant Joan, els establiments agremiats al Gremi de Flequers i Pastissers de Terrassa han posat en marxa una campanya especial: Entre els dies 13 i 22 de juny totes les compres superiors a cinc euros en els establiments agremiats, entraran en el sorteig de 26 sopars per a dues persones a la Taverna del Ciri, ubicada al carrer d’Antoni Torrella i que regeix el reconegut xef Marc Ribas.

El sorteig es durà a terme el dia 28 de juny a la seu del Gremi (c. Sant Pau, 6 de Terrassa) entre les 16h i les 17h i es donaran a conèixer les persones guanyadores del sorteig. El lliurament dels premis es farà el 30 de juny, a la seu de Gremi i els guanyadors podran fer ús del seu premi fins al 31 de desembre del 2022.

Les coques més demanades: crema, nata o trufa

El Gremi confirma que les coques amb més sortida són les tradicionals de brioix amb crema per sobre i les farcides de nata, trufa o crema. Les menys demandades, sobre tot pel jovent, solen ser les coques amb fruita confitada. Però les tradicions també donen peu a innovar i proposar novetats, I per això, diferents fleques oferiran coques com ara la Lemon Pie de llimona i merengue o la Mediterrània de crema i maduixes per sobre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa