MónTerrassa
Flequers i Pastissers donen 1.600 kg d’aliments cada mes a Càritas

Fa prop de nou anys que el Gremi de Flequers i Pastissers de Terrassa col·labora amb Càritas per la recollida i distribució d’aliments entre les persones i famílies més vulnerables de la ciutat. Les fleques agremiades aporten aproximadament 1.600 kg d’aliments al mes, prop de 20.000 kg anuals. Per Fanny Novell, presidenta del Gremi de Flequers i Pastissers de Terrassa, aquesta iniciativa ajuda a evitar el malbaratament alimentari i “cobrir necessitats socials molt properes a nosaltres”.

“Malgrat ajustem i filem prim en les previsions de venda a fleques i pastisseries, sempre hi ha un romanent, per petit que sigui, de productes que no podem tornar a vendre als nostres establiments però que son totalment aptes per al consum”, explica Novell. La iniciativa desenvolupada per Càritas i Creu Roja permet que aquests romanents es distribueixin a famílies vulnerables.

En aquest sentit, Càritas s’encarrega de definir un calendari mensual i les rutes de recollida de productes i coordina la distribució posterior mitjançant les parròquies de la ciutat en col·laboració amb ACAU Associació Coordinadora d’Ajuda Unida i la Creu Roja.

El Gremi, en solidaritat amb Ucraïna

Tanmateix, la implicació social de les empreses del Gremi de Flequers també passa per col·laboracions amb entitats com TANU, que vetlla pels drets de la infància a Ucraïna. O també amb l’ONG del xef José Andrés on part de les pastisseries van aportar 1€ per mona venuda durant la Setmana Santa d’enguany.

I en solidaritat amb els més afectats per la pandèmia

A més a més, durant la pandèmia de Covid-19, els establiments del Gremi també van obsequiar amb esmorzars als equips de persones que treballen a les residències de gent gran en reconeixement a la tasca que van dur a terme, sobre tot el primer any des de la irrupció del virus.

“Som un Gremi amb una activitat totalment sensible als estats d’ànim de la ciutadania i quan el context impacta negativament, com ho va fer durant la pandèmia, criem que és important que puguem implicar-nos i actuar per millorar la situació, per poquet que sigui o que ens pugui semblar”, conclou Novell.

Nou comentari

Comparteix