
La Cecot va acollir l’Assemblea General Ordinària del Gremi de Flequers i Pastissers de Terrassa i Comarca. Durant l’acte es va dur a terme un exhaustiu resum de les activitats dutes a terme durant l’últim exercici, lliurant als associats un memoràndum amb els detalls corresponents. Seguidament, es va dur a terme l’aprovació dels comptes de l’any 2016.
Durant l’assemblea també es va presentar el pla d’actuació per a aquest 2017 on es destaca l’impuls i promoció de la tasca que estan duent a terme els Forners i Pastissers de la Terra, un grup de professionals del sector de Terrassa i Rubí, vinculats al Gremi, que comparteixen valors com la producció local, el respecte a la natura i el medi ambient, la salut de les persones, la promoció de l’agricultura i les tradicions terrassenques i de la comarca, la preservació de la tradició de l’ofici de forners i pastissers i la contribució a la promoció exterior de la ciutat de Terrassa.
Un altre objectiu destacable per aquest any és continuar vetllant per una correcta comercialització del pa, garantint les mesures sanitàries i fomentant les pràctiques correctes per evitar el trencament de la cadena de fred, un bon ús i manteniment de les instal·lacions i equipaments, així com l’etiquetatge adequat dels productes, principalment en aquelles botigues on només revenen el pa.
A la presentació s’ha exposat, per part dels representants del Gremi de Flequers de la demarcació de Barcelona amb qui el Gremi de Flequers i Pastissers de Terrassa i comarca manté una estreta relació, la situació actual del conveni col·lectiu del sector i, per part dels presidents d’ambdues entitats, Andreu Llargués i Josep M. Carné, respectivament, s’ha encoratjat al relleu generacional de les empreses del sector a continuar mantenint els estàndards de qualitat dels productes artesans que s’elaboren a les fleques i pastisseries agremiades.
Sobre el Gremi de Flequers i Pastissers de Terrassa i comarca
El Gremi actualment aplega 20 obradors artesans de les ciutats de Terrassa i comarca que representen prop de 200 punts de venta. El Gremi ofereix una àmplia bateria de serveis d’informació, assessorament empresarial i formació amb l’objectiu de millorar la competivitat de les fleques i pastisseries. També ofereix, amb la col·laboració de la Fundació Cecot Formació, cursos d’Anàlisi de Perills i Punts Crítics de Control (APPCC) per garantir la Seguretat Alimentària als obradors, així com cursos de bones pràctiques que proporcionen l’entorn segur per a la producció i venda d’aliments.
D’altra banda el Gremi també divulga els beneficis del consum de productes de fleca i pastisseria artesans, a través dels Forners i Pastissers de la Terra. Es tracta d’un grup de treball format per diferents agremiats que han redescobert algunes tradicions de la comarca i han creat nous productes, com ara els productes Munt, el pa d’espelta ecològica de Ca N’Arnella o bé la cistella de pans&coques de Terrassa.