La Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC) arriba a la seva desena edició del 17 al 24 d’octubre al recinte Fabra i Coats de Barcelona, al districte de Sant Andreu. Amb el lema “Desfés-te del capitalisme, de festa amb l’economia solidària“, la fira té com a principal objectiu divulgar les alternatives que aporta l’economia solidària a curt termini per cobrir necessitats urgents, i a llarg termini per sortir del capitalisme. També vol donar a conèixer les solucions que aporta l’economia solidària a les necessitats materials de les persones en la seva vida quotidiana, i donar visibilitat al teixit comercial i empresarial de l’economia social i solidària.

Organitzada per la Xarxa d’Economia Solidària (XES), la inauguració serà el diumenge 17 d’octubre al Canòdrom de Barcelona, i posteriorment hi haurà quatre dies d’activitats i una festa d’aniversari el dia 22. El cap de setmana del 23 i 24 d’octubre tindrà lloc la fira presencial al recinte Fabra i Coats. Enguany, però, la fira presenta alguns canvis respecte a edicions anteriors: el format deixa de ser només presencial durant el cap de setmana i s’amplia a un registre virtual a partir de la inauguració, la fira presencial dels dies 23 i 24 totes les expositores es trobaran a l’aire lliure.

Aquest dimecres s’ha fet una roda de premsa on, a part d’explicar les novetats d’aquesta edició, s’ha fet un balanç d’aquests deu anys i la presentació dels resultats de la campanya del Balanç Social 2021. El seu coordinador, Guillem Subirachs, ha avançat que l’economia social i solidària (ESS) “està creixent a tots els nivells: en número d’organitzacions, en volum de base social, en generació d’ocupació i d’ingressos. Per fer-nos una idea de la magnitud, podem aproximar l’ESS a partir de les 344 entitats que estan adherides a la XES, la xarxa d’economia solidària. Aquestes 344 organitzacions tenen una base social de 242.000 persones, generen 9.100 llocs de treball i generen uns ingressos anuals per valor de 325 milions d’euros”, declaren des de la XES.

Anna Fernández, co-coordinadora de la FESC 2021 ha posat en valor els deu anys de la fira i ha destacat la coherència d’un altre tipus d’economia, que ja és present en bona part dels sectors d’activitat: “Deu anys més tard, ens hem consolidat com un espai de referència anual per a mostrar la riquesa del teixit empresarial i productiu de l’economia solidària al nostre país i oferir un espai de debat i reflexió amb un programa de continguts extens sobre les propostes pràctiques en diferents sectors d’activitats i reptes de futur en la transformació social que proposem”.

Ja es pot consultar la programació de la fira, així com les activitats presencials i virtuals, en aquest enllaç.

Nou comentari